Само двама футболисти бяха нужни на ЦСКА за разбие тима на Германея Сапарева баня в мач от 29-ия кръг на В група. Момчетата на старши треньора Христо Янев нямаха никакви проблеми и се наложиха с двуцифреното 10:0. Любопитен факт е, че десетте гола във вратата на символичните домакини бяха реализирани от двама играчи – Костадин Хазуров и Николай Цветков.

Хазуров се разписа цели шест пъти, докато Цветков бе точен „само“ четири.

Така ЦСКА оформи головата си разлика в третия ешелон на българския футбол на 126:7 и продължава да оглавява класирането с пълен актив от точки – 81.

Вижте как се разви мача минута по минута

--

Мачът започна много добре за символичните гости, които откриха резултата още в 7-ата минута. След центриране на корнер от страна на Николай Цветков, Костадин Хазуров се извиси в наказателното поле и с удар с глава на близката греда бе точен за 1:0.

Попадението на Хазуров бе началото на истинска голова фиеста за „червените“. Нападателят на гостите оформи своя хеттрик само за половин час игра. В 9-ата минута Хазуров се разписа от бялата точка, а в 29-ата оформи своя хеттрик след добра атака отляво.

Александров получи топката в наказателното поле и пусна пас към Петър Витанов, който от границата на пеналтерията стреля, но Хазуров технично отклони топката в мрежата за 3:0.

Последваха нови две попадения за „червените“, този път дело на Николай Цветков. При първия гол груба грешка направи вратарят на Германея, който изпълни нескопосано непряк свободен удар и прати топката в краката на Цветков. Атакуващият футболист на ЦСКА стреля незабавно и изненада стража за четвърти път.

В 41-ата минута Цветков бе точен от свободен удар, с който направи резултата внушителен – 5:0. До края на първата част остана остана време за още един гол, дело на Костадин Хазуров.

През второто полувреме нищо на терена не се промени, като тимът на „червените“ бе единствен, който се опитваше да играе футбол. Логично възпитаниците на Христо Янев не срещнаха никакви трудности да се разпишат още четири пъти.

Въпреки появата в игра на футболист като Павел Головодов, и четирите попадения бяха дело на обичайно заподозрените Хазуров и Цветков.

Николай Цветков даде тон с точен изстрел в 59-ата минута, а само три по-късно Хазуров направи резултата 8:0. Двамата на продължиха да се редуват, за да доведат нещата до внушителното 10:0!

Германея - ЦСКА 0:10

0:1 Хазуров 7', 0:2 Хазуров 9', 0:3 Хазуров 29', 0:4 Цветков 34', 0:5 Цветков 41', 0:6 Хазуров 43', 0:7 Цветков 59', 0:8 Хазуров 62', 0:9 Цветков 72', 0:10 Хазуров 87'

Германея: Спасов, Кюрчийски, Аргиров, Александров, Златанов, Карачорски, Димкин, Кирилов, Златанов, Стоянов, Йоцов

Резерви: Лосев, Стоимиров, Йорданов, Боровинов, Ваклин, Харизанов, Крумов

ЦСКА: Колев, Попов, Божидар Чорбаджийски, Дичев, Райчев, Витанов, Аясс, Цветков, Цветанов, Александров, Хазуров

Резерви: Господинов, Динчев, Грънчов, Кикарин, Галчев, Йорданов, Головодов