ЦСКА записа поредната си убедителна победа в първенството на „В“ група, побеждавайки Септември със 8:1 на стадион „Българска армия“. Това бе първият двубой на „червените“, който бе изгледан на живо от благодетеля на клуба Гриша Ганчев. Бизнесменът се появи непосредствено преди началото на двубоя в компанията на изпълнителния директор на клуба Пламен Марков и зае място в ложата на стадиона.

Освен с присъствието на Ганчев, мачът ще се запомни и с първия исторически гол, който допусна тимът на ЦСКА като домакин. В негов автор се превърна капитанът на Септември Николай Николов, който вкара от дузпа в продължението на първото полувреме.

Хеттрик за „армейците“ реализира Костадин Хазуров, а с по два гола се отчетоха Самир Аясс и Николай Цветков. Момчил Цветанов пък откри резултата с красив гол още в 19-ата секунда.

ЦСКА - Септември

източник: Lap.bg

ЦСКА - Септември

източник: Lap.bg

ЦСКА - СЕПТЕМВРИ 8:1

1:0 Цветанов 1'

2:0 Хазуров 8'

3:0 Аясс 17'

3:1 Николов 45+1 (дузпа)

4:1 Хазуров 50'

5:1 Аясс 55'

6:1 Цветков 70' (дузпа)

7:1 Цветков 86'

8:1 Хазуров 90'

Ето и стартовите състави на двата тима:

ЦСКА: Господинов, Динчев, Чорбаджийски, Цветанов, Галчев, Йорданов, Аясс, Кикарин, Маламов, Хазуров, Грънчов

Септември: Георгиев, Котев, Митев, Иванов, Николов, Манолов, Омнебес, Панталеев, Димитров, Самсон, Недялков

Мачът на стадион „Българска армия“ започна великолепно за „червените“. Домакините успяха да поведат в резултата още при първата си атака. Станислав Маламов проби по дясното крило и центрира на далечната греда, където Момчил Цветанов след страхотно воле успя да открие резултата. Попадението на Цветанов дойде едва в 19-ата секунда.

В 5-ата минута старши треньорът на "армейците" Христо Янев трябваше да извърши принудителна смяна, след като Маламов, който асистира за попадението получи травма и трябваше да напусне терена, а на негово място се появи Александър Александров. 

Изключително ранното попадение на ЦСКА допълнително стъписа гостите от Септември, които допускаха доста наивни грешки в зашита, а в осмата минута опитният Костадин Хазуров се възползва по отличен начин от една от тях. След центриране отляво и неуспешен опит топката да бъде изчистена, коженото кълбо попадна в Хазуров, който ефектно успя да прехвръли вратаря на Септември, а след това и да вкара топката в мрежата за 2:0.

Футболистите на ЦСКА продължиха да си правят каквото поискат на терена и третото попадение в мрежата на Септември не закъсня. В негов автор се превърна Самир Аясс, който засече по отличен начин топката центриране отляво в 17-ата минута.

Постепенно домакините намалиха леко темпото, което позволи на отбора на Септември да организира няколко атаки към вратата на Анатоли Господинов. В края на първата част гостите изпълниха и два поредни корнера, които обаче не успяха да затруднят вратаря на „червените“.

В 43-ата минута Момчил Цветанов действа нестандартно и пробва удар със задна ножица, но за негово съжаление топката не попадна в рамката на вратата и излезе в аут.

В края на първото полувреме тимът на Септември все пак дочака своя миг. След центриране от корнер, Йордан Йорданов извърши нарушение в наказателното поле, а главният рефер посочи бялата точка.

Зад топката застана капитанът на гостите Николай Николов, който резализира. Голът във вратата на ЦСКА бе с историческа стойност, тъй като това бе първото попадение в мрежата на „червените“ на „Българска армия“ до този момент във В група.

След лекото отпускане в края на първото полувреме, домакините започнаха силно втората част. Още в първите десет минути след подновяването на играта, ЦСКА реализира нови два гола. Точни за домакините отново бяха Костадин Хазуров и Самир Аясс, които се отчетоха с попадения и през първата част.

Хазуров направи резултата 4:1 в 50-ата минута. Нападателят получи пас от Александров, измъкна се от опеката на капитана на Септември Николай Николов и със силен шут не остави шансове на вратаря.

Само пет минути по-късно, след нова асистенция на Александров, този път Аясс бе на точното място и с акробатичен ножичен удар вкара пети гол за ЦСКА.

В заключителните минути на мача физическите сили видимо напуснаха футболистите на Септември, което позволи на домакините да вкарат нови три безответни гола. Костадин Хазуров оформи своя хеттрик, а Николай Цветков добавиха нови две попадения на сметката на „червените“.

ЦСКА - Септември

източник: Lap.bg


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS