Черно море, воден от Георги Иванов-Гонзо гостува на ЦСКА на Едуард Йорданеску в мач от седмия кръг на Първа професионална лига. Срещата е тази вечер от 19.00 часа на „Българска армия“ и ще може да бъде следена в сайта Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT 2 и на честотите на Дарик радио.

Само ден преди сблъсъка стана ясно, че в Борисовата градина са се разиграли неприятни събития, в резултат на което капитанът на тима Борис Галчев бе изваден от отбора. Според  информацията до тази крайна мярка се е стигнало след конфликт между играча и собственика на тима Гриша Ганчев. 

От друга страна, в щаба на домакините с контузия е Стойчо Атанасов. Под въпрос остава и Диого Виана. Португалецът все още е измъчван от травма, която възпрепятства включването му и в двубоя от предходния кръг срещу Дунав Русе. „Армейците“ претърпяха поражение от новака в елита, а това доведе и до 30-минутен разбор, който проведе наставникът на тима Едуард Йорданеску след срещата.

Същевременно заради показаното колебание ръководството на тима от „Армията“ направи жест към феновете. Управата на клуба намали цените на билетите, като стана ясно, че разликата ще бъде покрита от футболистите.

В лагера на Черно море пристигна нов вратар преди мача със софиянци. Стражът Ковар акостира в морската ни столица, като ще бъде алтернатива на Александър Чанович.

В предходния кръг „моряците“ инкасираха поражение от Лудогорец. Въпреки това, един от най-опитните в състава на Георги Иванов - Михаил Венков - изрази мнение, че отборът върви в правилна посока.

Същевременно през седмицата БФС наложи глоба на варненци заради закъснението на мача с Лудогорец.

Преди срещата двата отбора имат равен точков актив (10). Столичани са шести заради по-добри показатели, а Черно море е осми.

В късния мач от футболната програма на майсторския ни ешелон Берое посреща Дунав Русе. Срещата е с начален час 21.15 и ще може да бъде следена в сайта Gong.bg, по GONG PLAY, по  DIEMA SPORT 2 и на честотите на Дарик радио.

Преди двубоя наставникът на заралии Александър Димитров заяви, че целта пред неговия тим е да води играта и да доминира. От друга страна, специалистът демонстрира респект към предстоящия съперник, като заяви, че русенци влизат като фаворит в сблъсъка.

Същевременно през седмицата усилено се говореше за нов трансфер в старозагорския тим. Според слуховете бившият играч на Левски Борислав Цонев е близо до преминаване под Аязмото, а самият старши-треньор на Берое обясни, че иска младата надежда в състава си.

При „драконите“ треньорът Веселин Великов няма да може да разчита на Тейнур Марем, който е с контузия.

Настроението в лагера на състава от Северна България е приповдигнато, а клубът благодари на феновете за пламенната подкрепа. Очаква се тимът от Русе да се радва на солидна агитка и при гостуването си в Стара Загора.

В класирането Дунав с 16 точки е втори. Берое е четвърти с 12.