Старши треньорът на Левски Люпко Петрович определи предстоящия сблъсък с ЦСКА като „големият изпит“ за „сините“.

Сръбският специалист определя и Левски като „най-голямата ми любов“ след Цървена звезда.

Столичното дерби е в събота, от 16:30 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Следете го с GONG.BG, GONG PLAY, DIEMA SPORT и по Дарик радио.

За схемата – "Играем с такава схема, каквато е най-подходяща спрямо съперника. Не сме се спрели само на една постройка, например 4-1-4-1. Понякога действаме 4-2-3-1, понякога 4-4-1-1. Не това е най-важното, важното е футболистите да знаят какво се иска от тях и да го изпълняват на терена."

За избора на титуляри -

"Моята любима поговорка е следната: попитали Хенри Форд коя е най-хубавата кола на света. И той отговорил – новата. А мен като ме питат кой е най-добрият футболист, аз казвам – добре подготвеният и здравият. Ако един играч няма нужната подготовка, то и класата му отива на вятъра."

За мача с ЦСКА - "

Мачът с ЦСКА е нашата дипломна работа, нашият голям изпит – и за футболистите, и за нас треньорите, за всички. Досега всичко вървеше както трябва, и за да постигнем целта си да станем шампиони, то не трябва да губим мача с ЦСКА. Тогава ще се увеличат и нашите шансове за титлата. Победа в това дерби ще вдигне нагоре и психологически нашите играчи и във всеки следващ мач после те ще влизат като на война, а не просто да излизат за поредния мач. За това е толкова важна тази среща с ЦСКА и как ще излезем от нея."

За Гриша Ганчев - " Аз съм професионален треньор и там където работя давам цялото си сърце и душа моят отбор да спечели. Работил съм в Литекс с Гриша Ганчев, в ЦСКА не съм работил с него. Но два пъти преди това съм бил в Левски и заедно сме постигнали добри резултати. И след Цървена звезда именно Левски е най-голямата ми любов. И аз ще бъда най-щастливият човек, ако Левски спечели този мач!"