Левски стигна до труден, но сладък успех в гостуването си на Монтана. Столичани надделяха с 3:1 срещу единствения отбор, който им взе точки в София от началото на сезона и прекъснаха серията от две гостувания без успех. 

Божидар Краев се разписа преди почивката, но изненадващо Костадин Дяков изравни в 41-та минута. След почивката монтанци рядко поглеждаха към противниковата врата и логично изпуснаха и точката. 

Димитър Пиргов с феноменално изпълнение в 60-та минута възстанови преднината на гостите, а в последните секунди на мача и Илиан Мицански се разписа, за да наниже първия си гол с екипа на новия си отбор и да оформи крайния резултат. 

Мачът започна с малко по-активна игра от страна на гостите, но нямаше много чисти положения. Първото от тях се откри пред Божидар Краев още в 4-та минута, но ударът му беше отразен от вратаря Христо Иванов. 

В тези минути левскарите атакуваха, но не отправяха точни удари към стража на домакините. В 12-та минута Франсис Нар центрира в наказателното поле и намери непокрит Галин Иванов, който обаче не успя да уцели топката сам срещу вратаря. 

И тъкмо, когато гостите бяха в малък подем, феновете им хвърлиха димки и бомбички, заради които мачът беше спрян за цели седем минути. След подновяването на играта ритъмът на столичани се наруши и те бяха доста безидейни. Но пък тъкмо, когато изглеждаше, че няма как да стигнат до попадението, точно това се случи. 

В 32-та минута Галин Иванов проби по десния фланг и центрира в наказателното поле успоредно на голлинията. Иванов изби, но на крака на Антонио Аниете, който стреля, а ударът му беше избит от Гийерме Шоко на голлинията. Но топката стигна на крака на Божидар Краев и той след един финт прониза мрежата за 1:0. 

Това трябваше да успокои Левски и наистина беше така, но монтанци бяха крайно надъхани и не се предадоха. И затова логично стигнаха и до равенство още преди почивката. Това се случи в 41-та минута. 

Тогава след продължителна атака отдясно последва балонно центриране към Сергей Георгиев на далечната греда, той свали към Костадин Дяков на границата на наказателното поле и той стреля. Топката тупкаше и щеше да е лесна за Йоргачевич, но на сръбския страж му попречи присъствието на Стивън Петков и в крайна сметка резултатът стана 1:1. 

До почивката не се случи нищо друго интересно, като натискът на столичани беше доста хаотичен и безплоден. Контрите на домакините също не доведоха до резултат и така развръзката остана за втората част. 

А тя започна с натиск на левскарите, но в първите минути той беше безплоден. Тунде Адениджи в 50-та и Галин Иванов в 56-та минути направиха големи пропуски, като от чисти ситуации не успяха да поразят целта. 

В 60-та минута те претендираха и за дузпа, когато след центриране на Галин Иванов топката срещна ръката на защитник на Монтана, а тя дори не беше прилепена към тялото му. Реферът Ангел Ангелов си замълча и не даде нищо. 

След тази ръка последва корнер. Той беше изпълнен от току-що влезлия Мехди Бурабия, който сложи топката на Димитър Пиргов на далечната греда и защитникът с невероятно изпълнение, подхождащо на най-големите нападатели, заби топката в мрежата с помощта и на горната греда от воле. 

Две минути след това Адениджи изпусна да реши всичко, когато излезе сам срещу вратаря, беше препънат, но запази равновесие, което обаче му попречи да преодолее вратаря и той улови топката. В 66-та минута имаше продължителна атака на левскарите, но ударите на Антонио Аниете и Адениджи не намериха целта. 

След това темпото понамаля, особено гостите се върнаха по-назад и се заеха да пазят преднината си. Натискът на монтанци пък беше доста безплоден и ударите към Боян Йоргачевич или бяха крайно неточни, или не представляваха трудност за него. 

Столичани спокойно държаха топката до последните минути и вкараха още един гол. В 92-та минута и Илиан Мицански се разписа, за да оформи крайния резултат с първия си гол с екипа на Левски. 

Това се случи след бърза контра, при която Божидар Краев намери Сашо Александров в наказателното поле и той пусна на метър от вратата към Мицански, който нямаше как да пропусне и направи 3:1. 

Така левскарите взеха задължителните три точки и вече имат 34 в актива си. Те са само на три от лидера Лудогорец, а скоро предстои и директен сблъсък между двата тима. Монтана пък си остава на дъното с 8 точки. 

Монтана: Христо Иванов, Христос Контохристос, Диарасуба Бамба, Иван Михов, Гийерме Шоко, Костадин Дяков, Георги Коруджиев, Стивън Петков, Сергей Георгиев, Фернандо да Силва, Петър Атанасов;

Резерви: Ивайло Василев, Андреас Васев, Александър Веселинов, Николай Чипев, Даниел Генов, Маркиньос, Атанас Илиев;

Левски: Боян Йоргачевич, Веселин Минев, Димитър Пиргов, Александър Др. Александров, Франсис Нар, Александър Ем. Александров, Божидар Краев, Галин Иванов, Джереми Де Ноойер, Антонио Аниете, Бабатунде Адениджи;

Резерви: Иван Чворович, Виктор Генев, Ивайло Найденов, Сърджан Лукин, Мехди Бурабия, Хеан Деса, Илиан Мицански.