Регионалните дербита на Тракия винаги са предизвиквали особен интерес у феновете. И ако с най-много емоции е натоварен сблъсъкът между Ботев и Берое, днес ще гледаме нов вариант на тази битка, в който "канарчетата" ще се изправят срещу другия старозагорски отбор - Верея. 

Дебютантът в родния елит приема обаче съперника си под Аязмото на добре познатия стадион "Берое", така че се очаква емоциите да са на пределно високо ниво и зрелището на терена да бъде от подобаваща класа. Този мач можете да гледате директно в ефира на DIEMA SPORT, както и на нашата платформа GONG PLAY. За вас ще го следим и минута по минута на GONG.BG

Този мач предполага за интересни моменти и поради факта, че старозагорци са една от приятните изненади от началото на сезона и в трите си мача досега успяха да стигнат до първа победа. И тя беше над един от смятаните за фаворити в кампанията - ЦСКА-София - у дома с 1:0. 

Верея вече опита вкуса на всичко в елита - и победата, и равенството, и загубата - в трите си мача до момента. Тимът се отличава със здрава защита, но и бележи трудно, затова изходът на мача никак не е ясен. Освен това наставникът Александър Томаш може да е доволен, че ще може да ползва всичките си играчи, тъй като няма контузени и наказани. 

Колегата му от Ботев Николай Костов има своите проблеми с окомплектоването на състава. Той няма да може да ползва Серкан Юсеин и Рафаел де Соуза, но поне тимът му влиза в добро настроение за този мач, тъй като спечели предишната си битка от първенството със Славия.