Наставникът на ЦСКА-София Едуард Йорданеску обяви официално, че си тръгва от отбора. Това се случва след равенството на "Българска армия" с Верея - 1:1. Той първоначално се извини на феновете и се забави дълго, след което даде изповедта си пред камерата на DIEMA SPORT 2 и обяви решението си. Ето и какво сподели той: 

"Имам да кажа няколко неща. Винаги съм бил отворен и честен към вас и на въпросите, които ми се поставят. Днес е првият случай, в който искам да се извиня на феновете на отбора, защото те го заслужават", заяви Йорданеску и продължи с хронологията на решението си. 

"Ще говоря хронологично. Дойдох в не най-доброто време за отбора, взех отбор, който не постигаше резултати. Не дойдох за пари, а за да работя. Имах ферти от Румъния, но избрах ЦСКА заради историята и феновете." 

"Всички тези промени, които са се случили през лятото, аз не бях въвлечен в тях и това пречи на работата ми. Аз обичам тези играчи, но тези футболисти не са избирани от мен. Моята философия е да играя офанзивен футбол, аз имам планове. Когато аз дойдох, с мен пристигнаха още 3-4 играчи." 

"Поех всички тези рискове, макар да знам какъв е манталитетът на всички в този клуб. Очаквах зимната пауза, за да имам повече време да работя с футболистите. Но във футбола плановете не се получават така, както искаш." 

"Усетих и някои негативни настроения от момента, в който стъпих тук. Може би много хора не харесват факта, че млад румънец е начело на толкова голям клуб. Но понякога нещата отвън не изглеждат такива, каквито са отвътре. Ние трябва да търсим подобрение." 

"За тези три месеца идваха оферти към мен, но аз давах всичко за този клуб. Взех всички правилни решения и не съжалявам за нищо. Още от първия момент г-н Ганчев показа, че ми вярва, както и всички останали хора от ръководството. Но плановете не се получиха така, както ми се искаше." 

"Добре е за бъдещето на отбора. В договора ми има компенсация, ако го прекратя аз или ръководството. Затова ще говоря да прекъснем отношенията си по взаимно съгласие. Искам да дам шанс на клуба да има повече успехи с нов човек начело", сподели Йорданеску и говори за миналите си моменти с отбора.  

"В Румъния съм доказал много неща, но исках да го направя и извън страната. Тук имам и добри, и лоши моменти. Щастлив съм с всяка победа, която ЦСКА ще печели за в бъдеще", заяви румънецът и даде равносметка за мача. 

"Какво да кажа за този мач - имахме 20 шанса, греда и какво ли още не. Те имаха една възможност и ни вкараха. Казах им на почивката, че трябва да вкараме още един гол, за да приключим интригата. Но вие видяхте какво се случи. Знам, че тези момчета страдат за всяка загуба, но това е футболът. Верея с един удар ни вкараха." 

"Аз се опитвам да вменя на играчите си, че трябва да играят атакуващо, искам да пресират и да играят агресивно. Създадохме много положения, но ми е трудно да вляза в съблекалнята", заяви Йорданеску и коментира представянето на съдиите, които според него ощетяват постоянно отбора му. 

"В тези три месеца говоря за съдиите и никой не ме чува. Днес на няколко пъти съдията не беше коректен. Не ни даде дузпа преди почивката, през второто също и няма да си мълча. За българския футбол трябва да има други рефери."

"Не става въпрос за мен, а за развитието на футбола. Във всеки мач имаме неуважени претенции. Твърде много се накъсва играта, трябва да се оставя футболистите да се борят и да са агресивни", заяви румънецът и приключи изповедта си с изказване за ръководството. 

"Ганчев и хората около него опитват да предоставят най-добрите условия. Ръководството влага много енергия в това, с което се занимава. С него винаги съм могъл да разговарям, да говорим как да изградим клуба."

"Аз дойдох тук след лятото, изпуснах много неща, но исках от момчетата ми с всеки ден да стават по-добри, но това не се получава. Дано човекът след мен постигне по-добри неща с отбора", завърши румънецът.