Локомотив Пловдив и Левски изиграха зрелищен, завързан и интересен мач, в който обаче така и не излъчиха победител. След много битка и голове двата тима завършиха 2:2 на "Лаута", като всичко приключи след дузпа в полза на домакините в средата на втората част. 

Преди това Веселин Марчев беше открил за домакините в самото начало, но само за една минута Франсис Нар и Бабатунде Аденидижи сътвориха пълен обрат. Последва греда за "черно-белите", а четвъртият гол в двубоя падна в 66-та минута след доста тънка дузпа. 

Тя беше дадена от рефера Никола Попов за съприкосновение на Симон Сандберг срещу Димо Бакалов. "Сините" протестираха дълго, но безплодно, а според рефера имаше съприкосновениe "коляно в коляно". Мартин Камбуров от бялата точка прониза Йоргачевич, а в края ветеранът изпусна да донесе и победата на тима си, след като тресна още една греда. 

Първата част на мача започна просто феноменално. Острите атаки се редуваха и към двете врати, а още в 3-та минута падна и гол. Той беше в полза на домакините, които се възползваха от грешка в защитата на противника, при която Симеон Райков стреля, но прекалено слабо. При добавката Веселин Марчев стреля в горната греда и топката тупна зад голлинията - 1:0. 

Но преднината на пловдивчани не се задържа особено дълго. Даже в рамките на една минута гостите направиха пълен обрат. Първо в 12-та минута Франсис Нар изравни резултата. Тогава Антонио Аниете изскочи зад защитата на "смърфовете" и стреля два пъти, като първия път вратарят Илко Пиргов изби, а при втория нацели гредата. Топката обаче стигна до непокрития Нар и той от 2-3 метра прониза мрежата за 1:1. 

Това статукво се запази по-малко от 60 секунди. В 13-та минута вратарят Пиргов направи кошмарна грешка и без да бъде притесняван, подаде топката на Тунде Адениджи на метър пред него. Нигериецът не се поколеба и на празната врата прониза мрежата за 2:1 в полза на Левски. 

Но интересните моменти не секнаха с тези три бързи гола, напротив. "Железничарите" бяха близо до равенството в 21-та минута, когато треснаха греда. Тогава Симеон Райков центрира от пряк свободен удар, Димитър Везалов стреля с глава, след като беше оставен непокрит, но нацели страничняи стълб. 

След тази вихрена първа половина на първото полувреме, играта се позиравни. Положенията намаляха, а играта се премести предимно в центъра. Левскарите разчитаха на контри, при които Аниете и Адениджи не бяха точни, а домакините стреляха предимно от дистанция или използваха статични положения. 

До почивката единствено един удар на Веселин Марчев с глава леко затрудни Йоргачевич, но в крайна сметка повече опасности и голове в това полувреме и в крайна сметка двата тима се оттеглиха на почивка при гол аванс на гостите от София. 

Втората част също започна доста активно от страна и на двата тима, но този път чистите положения не бяха толкова много, както преди почивката. Домакините бяха по-целеустремени, но така и не стигаха до чисти ситуации. Мартин Камбуров беше незабележим в тези минути, а пък левскарите разчитаха на контри. 

При тях обаче нямаше сериозни удари към Илко Пиргов и в крайна сметка нямаше опасности. Поне до 65-та минута, когато реферът Никола Попов отсъди дузпа, а тя беше доста тънка. В ситуацията Симон Сандберг посегна към връхлитащия в наказателното поле Димо Бакалов, но прибра крака си. Съдията обаче видя нарушение и даде дузпа. От 11-те метра Мартин Камбуров беше непоколебим и щеше да скъса мрежата на Йоргачевич, когото прати в отсрещния ъгъл. 

След този гол "черно-белите" се поприбраха, а левскарите се активизираха. Техните набези обаче рядко завършваха с точни удари към Пиргов. Влезелият през втората част Венци Христов опитваше да затруднява защитата на противника, но без особен резултат. 

При една от продължителните атаки на гостите в 78-та минута Георги Костадинов можеше да се разпише, когато беше изведен на хубава позиция, но реши да центрира успоредно на голлинията и опасността се размина. В 85-та минута пък Христов стреля с глава в аут. 

А в ответната атака дойде и големият пропуск за Локо. Тогава пробив на Веселин Марчев завърши с центриране в наказателното поле към Мартин Камбуров. Той беше непокрит и стреля, но топката срещна горната греда и тупна върху голлинията - гол нямаше. 

След това "сините" се хвърлиха в атака и имаха много хубави положения, като удари на Георги Костадинов и Венци Христов бяха спасени от Илко Пиргов. Определено софиянци бяха доста по-активни в тези минути до края. Те обаче нямаха възможност да се разпишат и в крайна сметка този завързан и много интересен мач завърши без победител. 

Това беше шести пореден мач без победа за Левски под ръководството на Люпко Петрович във всички турнири. В същото време и двата тима продължават без победа от началото на сезона, като записаха по две равенства на сметката си и са с по две точки. 

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Ясин Амрауи, Димитър Везалов, Кирил Котев, Пламен Крумов, Ванчо Траянов, Мартин Райнов, Веселин Марчев, Симеон Райков, Дани Кики, Мартин Камбуров;

Резерви: Ясин ел Харуби, Иван Горанов, Георги Вълчев, Димо Бакалов, Бирсент Карагарен, Аймен Суда, Парвиз Умарбаев;

Левски: Боян Йоргачевич, Георги Костадинов, Александър Др. Александров, Димитър Пиргов, Симон Сандберг, Франсис Нар, Александър Ем. Александров, Роман Прохазка, Джереми Де Ноойер, Бабатунде Адениджи, Антонио Аниете;

Резерви: Иван Чворович, Веселин Минев, Мики Орачев, Ивайло Найденов, Венцислав Христов, Станислав Иванов.