Трагедия споделят футболистите на Левски Димитър Пиргов и на Локомотив Пловдив Илко Пиргов. Емил Пиргов, баща на двамата, е загинал при инцидент по време на работа, предава Struma.bg.

Той е намерил смъртта си в гоцеделчевското село Буково. Техникът от „Енергоснабдяване“ - Гоце Делчев издъхна на електрически стълб по време на работа.

Нещастието е застигнало 56-годишният Емил Пиргов по време на работа с колеги от специализираното звено от Енергоснабдяване по време на прикачване на ел. табло на частен дом в Буково.

Тялото на погубения от тока мъж е било свалено от електрическия стълб, след като той вече е бил починал, разказаха жители на Буково, станали свидетели на нещастния инцидент.

В селото се говори, че има вероятност колегите на Емил Пиргов да са забравили да изключат напрежението от трафопоста, но това предстои да го доказват следствените органи, които най-вероятно ще поемат за разследване нелепата смърт.

Емил Пиргов е от гърменското село Осиково. Съпругата му, която е вече пенсионерка е била кмет на Осиково - един мандат преди 1989 година.

Новината за смъртта на Емил Пиргов буквално покоси хората от родното му село и многото му приятели от целия гоцеделчевски регион. Очаква се да бъде направена аутопсия на нелепо загиналия мъж, както и да започне разследване за причината на смъртта му.