„Физически се чувстваме доста добре. Може би от психологическа гледна точка сме уморени, предвид загубата от Марибор. Надявам се, че след мача с Монтана всичко това ще е отшумяло и ще се концентрираме върху мачовете от първенството“, заяви футболистът на Левски Георги Костадинов преди старта на новото първенство и мача на „сините“ с Монтана от първия кръг на Първа професионална лига.

„Няма как толкова бързо да се забравят тези мачове. Колкото и да твърдим, че от тук нататък ще бъдем концентрирани върху първенството. Дадохме всичко от себе си, публика и футболисти бяхме едно. В нас остана болката, че разочаровахме хората и не им предоставихме още такива вечери“, коментира още Костадинов пред Левски ТВ на темата за двубоите с Марибор и продължи:

„Относно това какво не ни достигна, смея да твърдя, че бяхме доста по-добрият отбор и само липсата на шанс ни лиши от заслужено продължаване в следваща фаза.“

„Влизам в новото първенство с мисълта за по-добри резултати. Щом миналия сезон сме били на второ място, значи целта е тази година да бъдем шампиони“, каза още Георги Костадинов и добави:

„За мен лично е положително, че има повече отбори в първенството, защото това означава, че футболът ще се развива в повече градове. Но по-важното е качеството да бъде на по-добро ниво и тези отбори в Първа лига да издържат финансово. Лично моето мнение е, че разделянето на първенството на две фази не е толкова добро. Може би, ако бяхме играли по два или три пъти всички отбори по между си щеше да е по-удачно.“

„Сигурен съм, че дадем ли 100% от себе си ще успеем да победим, без да подценявам съперника. Ние силно се надяваме, че ще продължим с добрите изяви и стадионът пак ще бъде пълен. Треньорският щаб доста добре си е свършил работата. Бързо преминахме с анализите от Европа към Монтана. Запознахме се добре с тях и остава да се концентрираме, доколкото е възможно“, сподели Костадинов.

„Силно се надявам първо ние футболистите да покажем добра игра като тази с Марибор и постоянство, и съм сигурен, че хората по трибуните ще се върнем. Пак ще бъдем едно цяло, а това неизменно означава добри резултати“, завърши футболистът на „сините“.