Дунав и Лудогорец ще изиграят втория мач от 12-ия кръг на Първа лига. Този двубой е от 20:00 часа на "Лудогорец Арена", макар русенци да са домакини. Можете да го гледате в ефира на DIEMA SPORT 2 и на нашата платформа GONG PLAY. За вас ще го следим и минута по минута на GONG.BG, както и на честотите на Дарик радио.

Русенци и старозагорските представители в елита - Берое и Верея, са отборите, които нямат победа в последните 5 кръга от първенството. Дунав обаче взе 3 точки в тях, останалите два тима имат по един пункт в актива си в периода.

Русенци завършиха 0:0 в предишния кръг срещу Локо Пд и са отборът с най-много нулеви ремита от началото на сезона – 3, докато Лудогорец няма равенство без голове.

И в 10-те си досегашни мача през настоящия сезон Николай Колев влезе като резерва за Дунав през второто полувреме на срещите.

Дунав ще бъде 26-ият съперник, срещу когото ще се изправят петкратните шампиони от Разград в Първа лига, след като по-рано през сезона играха за първи път срещу Верея и Локо ГО. Досега нямат положителен баланс единствено срещу Литекс (4 победи, 4 рeмита и 4 загуби в 12 мача).

Звездата на Лудогорец Марселиньо не се разписа или не подаде голов пас само в една от последните си 6 срещи за първенство (3:1 срещу Пирин в 10-ия кръг).

С двата си гола срещу Локо ГО Клаудиу Кешерю влезе в Топ 5 на топреализаторите на Лудогорец в Първа лига. Румънецът вече има 21 попадения в 34 мача.