Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев похвали момчетата си за представянето им в мача със Славия от 7-ия кръг на Първа лига. Според него, те са влезли с почти 100-ова концентрация в този двубой, само няколко дни след равенството с Базел в Швейцария от Шампионската лига. 

"Доволен съм от резултата. Един не много впечатляващ мач, но в крайна сметка резултатът е 3:1 и момчетата го изиграха без напрежение. Момчетата бяха достатъчно концентрирани, за да го изиграят този мач. Поведохме рано, но битката беше много накъсана и затова играта беше по-бавна и тромава", сподели Дерменджиев пред DIEMA SPORT. 

"В този мач бяха значително концентрирани, при това веднага след мача с Базел играчите ми. Повтарям се, но много от футболистите вече се научиха да могат да влизат концентрирани и във вътрешното първенство. Много е малко времето, за да бъдат пренастроени, но сега бяха достатъчно концентрирани - не на 100, но на 80-90%", добави наставникът на шампионите. Той разкри още, че настоящата класа на отбора се гради още от влизането му в елита преди шест години. 

"Още от началото на проекта възпитаваме у момчетата да преследват максимума. Още като влязохме в А група от Б група казахме, че този отбор трябва да е шампион и да играе в Шампионска лига. Те играят това, каквото могат", сподели още наставникът на разградчани и говори за останалите турнири, в които тимът ще участва. 

"Ние показваме - Лига Европа, две години Шампионска лига, виждате каква е класата на отбора - играе без да се притеснява. Нивото на Лудогорец за Европа е средно. Купата на България за нас е важна и ние ще играем равномерно и там, както и във всички мачове във всички турнири", заяви още Дерменджиев.

Той разкри какво е състоянието на контузения нападател Клаудиу Кешеру, както и какво се случва с евентуален трансфер на голямата звезда на отбора в момента Джонатан Кафу, който не спира да бележи важни попадения, особено в Шампионската лига, а сега и в Първа лига. 

"Кешеру получи аркада от маската, но още не съм го видял. Много е добре, че футболистите на Лудогорец се следят от качествени състави, но Кафу си е тук, вдига си формата постоянно. В крайна сметка, собствениците ще решат какво да правят с него", завърши Георги Дерменджиев.