Лудогорец излезе на третата позиция във временното класиране на Първа лига след успеха над Славия с 3:1 в двубой от 7-ия кръг. Шампионите имат вече 13 точки и са след тимовете на Левски и Дунав.

За победата на разградчани точни бяха Моци от дузпа, Вандерсон и Кафу, а за Славия точен беше Велков. Гостите от Славия доиграха двубоя с 9 души, след като Ивайло Димитров и Йомов напуснаха контузени двубоя, а Тарханов беше направил и трите си смени.

Лудогорец откри резултата в 12-ата минута на срещата, след като Омар Абуд игра с ръка в наказателното поле и от бялата точка Моци откри резултата.

Славия се опита да играе равностойно и сполучи до един момент, а в 18-ата минута Марселиньо нацели и напречната греда зад Кирев.

В последните минути на първото полувреме домакините заиграха по-активно и в 44-ата минута Марселиньо намери отлично Вандерсон, който удвои преднината на лудогорци.

Александър Тарханов направи две смени в началото на второто полувреме, след като Пашов не успя да продължи и беше заменен от Джурджу, а Минчев отстъпи мястото си на Ивайло Димитров.

През втората част Славия успя да се върне в двубоя с гол на Стефан Велков в 60-ата минута на срещата.

Без особени напъни Лудогорец направи резултата 3:1 с гол на Джонатан Кафу в 75-ата минута, след като замени Кешеру, който напусна терена, след като раната му се отвори при едно съприкосновение с топката.

В последните 10 минути Ивайло Димитров и Йомов получиха травми и напуснаха терена, а Тарханов беше направил и трите си смени.

След това поражение Славия има 6 точки.