Двама наставници под напрежение, сблъсък, в който трите точки са жизнено важни за всеки от съперниците, пряк дуел за четвъртото място – всичко това се отнася до дербито на 8-ия кръг в Първа професионална лига между ЦСКА-София и Берое. Стадион „Българска армия“ ще бъде арена на срещата, която ще можете да проследите пряко в ефира на телевизия DIEMA SPORT 2, онлайн на платформата GONG PLAY и на честотите на Дарик радио.

„Червените“ и „зелено-белите“ не са просто два тима с претенции за първата шестица, а с амбиции за евроквоти. Случайно или не, сега те се намират в сходни и никак незадоволителни ситуации – и ЦСКА-София, и Берое допуснаха грандиозни издънки в турнира за Купата на България, който беше една чудесна алтернатива за така мечтания евроизлаз.

Тимът на Едуард Йорданеску разочарова за пореден път феновете си, губейки с 1:2 от втородивизионния Локомотив София в столичния квартал „Надежда“. Това наля още масло в огъня, тъй като румънецът бе доведен с идеята да подобри представянето на тима, а също така бяха привлечени и петима нови футболисти. Още преди началото на сезона от „Армията“ не скриха, че ще се борят за титлата, като засега отборът изостава с 4 точки от върха. Грешните стъпки не са нещо, което се нрави на главния акционер Гриша Ганчев, а дотук „червените“ допуснаха доста от тях. Нов провал ще натрупа сериозен пасив рано през сезона, като никой в ЦСКА-София не желае да попада в подобна ситуация.

Берое от своя страна не по-малко непостоянен в представянето си. Заралии не се славят като резултатен тим, а головата им разлика дотук в първенството казва достатъчно – 6 изиграни мача, 5 отбелязани и 2 допуснати гола. Минималните победи над Локомотив Горна Оряховица, Пирин, Верея и Славия засега осигуряват картбланш на старши треньора Александър Димитров, но доверието към него няма да как да не бъде разклатено след ужасяващото отпадане от Септември София още в първия кръг на Купата на България. През последните сезони именно този турнир е една от силните дисциплини за беройци, които също действаха с размах в последните дни от летния трансферен прозорец.

Двубоят между ЦСКА-София и старозагорци обещава да е крайно любопитен и по друга линия – един срещу друг застават най-безкомпромисния (наред с Лудогорец) домакин и втората най-добра защита в елита. „Червените“ спечелиха всичките си 4 мача пред собствена публика дотук, като изпуснаха точки само при визитите. Берое знае как да затваря пространствата пред вратата на Благой Макенджиев, но трябва да обърне внимание на факта, че и единствените две допуснати попадения дойдоха именно в мачовете далеч от дома. Все пак гостите са в серия от три поредни шампионатни срещи без допуснат гол – успехи с по 1:0 над Пирин и Локомотив Горна Оряховица и нулево реми с Дунав Русе.

Евентуална загуба ще донесе много главоболия на всеки от съперниците, докато равенството също няма да помогне с неудобните въпроси. Победата е единственото, което може да гарантира глътка въздух, но трите точки прилягат само на един. Кой ще бъде той, ще научим около 21 часа тази вечер.