Люпко Петрович хвърли оставка в навечерието на мача с Берое миналия уикенд и сложи точка на третия си престой в Левски. Турбулентният му период на "Герена" продължи по-малко от половин година.

Сърбинът дойде на 17 май и остана на поста до 22 октомври, като за това време отборът мина от една крайност в друга по отношение на резултатите си.

В първите си 6 официални мача Петрович не стигна до успех, като двата, в които води отбора в края на миналия сезон, бяха загуби. Последва и отпадане от Марибор след две равенства.

А после новият сезон тръгна с два хикса и сърбинът беше на прага на уволнението. Но тогава дойде победата над Лудогорец в 3-ия кръг и Петрович се закрепи на поста си, след което се отблагодари с резултатите.

Последваха 8 поредни победи във всички турнири, докато тази серия прекъсна с равенството срещу ЦСКА-София. Няколко дни след това сърбинът хвърли и оставката си, точно в навечерието на мача с Берое.

Какво остави Люпко на Левски, как протекоха тези 5 турбулентни месеца за 69-годишния сърбин и "сините", можете да разберете от ретроспекцията в прикаченото видео.