Търгът за четирите марки на ЦСКА, заложени пред НАП, ще е факт до Нова година. Това разкри пред „7 дни спорт“ синдик Дора Милева, която вчера беше оставена за постоянно на поста с решение на съда и по предложение на основния кредитор НАП. По предложение на държавата всичко ще се продава накуп, въпреки че Гриша Ганчев настояваше имуществото на фалиралото ЦСКА да бъде разделено на няколко търга.

„За мен прословутите емблеми имат само сантиментална стойност. Онова ЦСКА, истинското, за което истински се борих, вече го няма. Илюзия е, че купувайки емблемите, ще се наследи историята на 31-кратните шампиони“, коментира Милева.

Тя сподели начина, по който ще бъдат разпределени парите от аукциона: "Получените средства за емблемите ще бъдат разпределени между двата кредитора в клас 1 – НАП и „Инвестбанк“. Не всички задължения към държавата са в тази група. Цената на марките очаквам да падне надолу, защото все пак става дума за нефункциониращо дружество.“

Парите от земите ще отидат за заплати на служители, ощетени от ЦСКА.

„Едва ли ще се съберат кой знае какви суми, тъй като става въпрос преди всичко за нерегулирани парцели край София и до морето“, разкри дамата от Кърджали.

Още през следващата седмица тя ще започне набирането на оценители за търга.

„Ще се спра на офертата, която поеме ангажимент да направи всичко в най-кратък срок и на най-ниска цена“, заключи Дора Милева.