Бившият капитан на Левски Станислав Ангелов смята, че трудно може да се случи сценарият отпреди две години, когато в рамките на десет дни "сините" загубиха и финала за Купата на България и титлата на страната. 

Сега тимът има първи шанс за трофей от тогава насам, като на финала за Купата на страната среща Черно море. Според Пелето, ако това се повтори, без тимът да си е взел поука от тогава, ще бъде много глупаво. Той говори в ефира на Diema Sport в предаването "А група токшоу". 

"Преди две години направихме много силен сезон, но изпуснахме Купата и титлата в последния момент. Така че надявам се това да не се повтаря и сега. Ще се окажем много глупави, ако направим тази грешка като преди две години и сега." 

"Но всичко е до момента. Може да имаме малшанс, да ударим три греди, а и топката, ако не иска да влезе, няма какво да направиш. Но това е футболът, затова е непредвидим и е интересен за всички." 

"Но на мен не ми е приятно мачът да е в Бургас, въздухът е по-влажен, атмосферното налягане е различно. Не трябва да се решава в последния момент, тогава се говори за нефутболни неща. Трябва да се реши всичко преди началото на сезона и да се затворят всички спекулации." 

"Трябва да се види колко терена имаме, колко възможности имаме и трябва да се мисли за футбола. Сега трябва да се вземе една монета и да се падне от там къде да се играе. В Бургас ако е мачът, все едно Черно море са си домакини", сподели Станислав Ангелов.

Според него, феновете трябва да покажат подкрепата си към наставника Стойчо Стоев не само сега, когато отборът потръгна, а и когато дойдат трудните моменти някога в бъдещето. 

"Един треньор може да получи добра оценка за работата си, когато е оставен за много време. Но когато виждаш, че нещата не вървят не като резултат, а още на тренировки, трябва да взимаш решението доста бързо. Като виждаш, че треньорът не е в концепцията ти, трябва да го смениш." 

"Феновете са много гладни и жадни в момента и всеки проблясък за тях е нещо грандиозно. Видим ли, че един човек, че работи по правилен начин, всички трябва да му дадем подкрепа в тежките моменти. Всички сме доволни от Стойчо Стоев и работата му. Работи сериозно, всички хора са доволни." 

"Но ще дойде и труден момент. Нека тогава да не го заклеймяваме. Не трябва да зачеркваме неща, които сме изградили и да се доверим в трудните моменти като истински левскари и да помогнем на треньора, директора и на всички, които работят в и обичат Левски."

"На Левски му трябва работа и дългосрочна концепция за бъдещето, за да излезе от тази ситуация. Опитваме се да работим, но е трудно. Да видим до къде ще докараме нещата." 

"Единственият силен отбор, който създаде проблеми на Левски тази година, беше ЦСКА. С всички други от силните, играхме силно. С Берое пуснахме два лоши гол, с Марек, със Славия. Когато теренът малко не е добър и губим точки, нямаме агресията, която подобава на отбора."

"Като тегля чертата за това, какво е било досега, Левски играе доста успешно срещу Лудогорец. Но ние сме им намерили цаката, а проблемът е в по-малките отбори. С добрите отбори Левски играе силно, но срещу по-затворените отбори се дъним. Срещу Лудогорец определено ни се получават нещата", сподели още Ангелов.