Срещата между Лудогорец и Славия ще постави начало на 7-я кръг в А група. Двубоят е тази вечер от 20.00 часа и ще може да го проследите пряко в сайта Gong.bg, на платформата Gong Play, в ефира на Diema Sport 2 и на честотите на Дарик радио.  

Разградчани приемат „белите“ в търсене на трети пореден успех в първенството. В предходните два кръга „орлите“ постигнаха победи над Локомотив Пловдив с 1:0 и над Пирин с 3:0, а новият наставник на тима Едуард Ераносян със сигурност ще иска да запише още един успех. Радостната вест за специалиста е, че няма контузени в редиците си, а самият той очаква труден мач:

 „Срещу Славия ще бъде дерби. Все пак Славия е отборът с най-добрата защита. Винаги са създавали проблеми на Лудогорец в Разград. Славия както може да загуби тук, така може да завърши наравно и да спечели. Вярвам, че ще бъдем по-добрият отбор и накрая да бъдем по-щастливи.“

Шампионите започнаха колебливо сезона, а в последните кръгове постепенно навлизат в познатия сдари ритъм.

Преди мача Лудогорец е на върха в класирането с 13 точки в актива си, докато Славия е трети с 11.

Столичани се превърнаха в приятната изненада, след добрия им старт в кампанията.  Момчетата на Иван Колев впечатлиха изявите си, а в предходния кръг направиха нулево равенство с Литекс.

Само преди няколко дни пък голмайсторът на „белите“ Ивайло Димитров заяви по недвусмислен начин, че не се притеснява от битката със сочения за фаворит за титлата Лудогорец.

 „Срещу отбори като Лудогорец (срещу когото предстои мач от 7-ия кръг-б.р.) е най-хубаво да играеш. Гледаме всички мачове от А група и евротурнирите. Определено имаха миникриза, но вече излязоха, то се вижда. Според мен Лудогорец се доближава до своите стандарти. Не мога да се ангажирам и да кажа как ще завърши мача. Нека по-добрият отбор да победи“, каза Димитров в предаването на Diema Sport „А група токшоу“.

Освен водещ голмайстор на Славия, Димитров оглавява и класацията за най-много отбелязани попадения от началото на сезона заедно с Данило Асприля от Литекс. Двамата са поразявали противниковите врати по 4 пъти, което ги превръща в най-резултатните играчи в групата на майсторите.

С три гола на второто място е един от лидерите на Лудогорец – Марселиньо /поделя позицията си с Божидар Краев от Левски и Иван Минчев от Монтана/. Името на бразилеца бе забъркано и в една изключително куриозна случка през седмицата. Дисциплинарната комисия наказа полузащитника по грешка, а в последствие, след реакция от страна на клуба, отмени решението си.

Останалите срещи от 7-я кръг на А група са:

29 август /събота/

От 17.30 часа

Ботев – Черно море /Срещата ще може да следите в Gong.bg, в Gong Play, по Diema, както и на честотите на Дарик радио/

От 20.00 часа

Литекс – Берое /Срещата ще може да следите в Gong.bg, Gong Play, по Diema Sport и на честотите на Дарик радио/

30 август /неделя/

От 17.30 часа

Монтана – Локомотив Пловдив /Срещата ще може да следите в Gong.bg, Gong Play, по Diema Sport2 и на честотите на Дарик радио/

От 20.00 часа

Левски – Пирин /Срещата ще може да следите в Gong.bgGong Play, по Diema Sport 2 и на честотите на Дарик радио/

_____________

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg!