Отборът на ЦСКА ще има своя шанс да спре двете черни серии още тази вечер. „Червените“ са без вкаран гол в 8 поредни шампионатни мача, в които няма и победа. С трудната задача се зае Любослав Пенев.

Новият треньор на „червените“ ще изведе своята „малка армия“ срещу Берое на стадиона в Стара Загора. Двубоят от 28-ия кръг на А група стартира в 18.00 часа. Мача ще можете да наблюдавате на платформата Gong Play и по Diema sport. Срещата ще бъде проследена по Дарик радио, както и минута по минута в Gong.bg.

Повторният дебют на Любо Пенев начело на ЦСКА няма да мине без проблеми. Капитанът Валентин Илиев не попадна в групата, тъй като е с травма от срещата с Литекс миналата седмица.

Извън групата е и младокът Петър Витанов. Аут са още наказаният Борис Галчев и контузените Орелиен Жоаким, Маркиньос, Еденилсон Бергонси, Луис Соарес Платини и Максим Уваренко.

В групата се завръща наказаният доскоро нигериец Стивън Сънди, както и измъчваният от травма Марио Бъркляча. Любо Пенев е включил цели трима юноши на "червените" в групата. Това са Анатоли Господинов, Юлиян Чапаев и Александър Аспарухов.

При представянето си от ръководството бившият национален селекционер сподели: „Искам от треньорския щаб и от футболистите да завършим силно сезона и да се класираме в Европа. Трябва работа, работа и пак работа. За да излезеш от кризата трябват победи. По никакъв друг начин не се излиза от криза, освен с победи. Времето ни е късо и ни предстои много работа.“

От другата страна Берое също има своите проблеми. Тимът ще бъде без старши треньора Петър Хубчев на пейката. Наставникът е наказан, заради изгонването му в срещата с Лудогорец и ще трябва да гледа мача с ЦСКА от трибуните.

Старозагорският тим също има своя „тъмна“ серия. Отборът не е побеждавал ЦСКА като домакин в първенството от август 1990 година – от почти 25 години.

Добрата новина за заралии е, че вратарят Благой Макенджиев тренира на 100% и ще бъде напълно готов за тежкия сблъсък. Стражът пропусна гостуването на Ботев, както и домакинството на Лудогорец, но Петър Хубчев ще има последен думата дали ще разчита на Макенджиев срещу ЦСКА, или отново ще гласува доверие на Илко Пиргов, който пази в изминалите две срещи.

След изиграването на 27 шампионатни двубои старозагорци заемат пета позиция с актив от 44 точки, а "червените" от София са четвърти с 46 пункта.

Берое и ЦСКА ще се изправят за 97-и път един срещу друг в историята на "А" група. 10 са победите на сметката на заралии срещу 65 от страна на столичани, а 21 са двубоите, завършили без победител. 

Главен рефер на мача от 28-ия кръг на А група ще е Владимир Вълков.