Футболистите на ЦСКА ще опитат да се върнат на върха в А група в домакинството си на Локомотив Пловдив. Двубоят от 18-я кръг на родното първенство е от 16 часа на стадион „Българска армия“. Мачът можете да проследите в Gong.bg, да гледате на живо с картина в Play.gong.bg, в ефира на Нова телевизия и по Дарик радио.

„Червените“ имат равен брой точки с шамипиона Лудогорец, който обаче зае първото място след успеха си над Берое в първата среща от кръга и има мач повече. След хикса срещу Марек в предишния кръг сега играчите водени от треньора Стойчо Младенов се нуждаят от поне точка, за да излязат отново начело в А група. Хърватинът Тончи Кукоч се завърна в групата на ЦСКА за предстоящата среща с Локомотив Пловдив. Освен него, сред избраниците на треньора Стойчо Младенов, попадна и Валентин Илиев, който се възстановяваше от контузия.

Локомотив Пловдив

източник: Gong.bg Георги Димитров

За първи път в групата на „черно-белите“ пък бе включен дефанзивният халф Ошобе Оладеле, който до този момент има няколко двубоя за дублиращия тим. В състава на Локомотив Пловдив след дълго отсъствие заради контузия се връща и Здравко Илиев.

Левски

източник: Георги Димитров/Gong.bg

Отборът на Левски пък гостува във Варна на Черно море в мач, който може да даде еднолично третото място на „сините“. Левски е с равен брой точки с третия Берое, който обаче е с мач повече. Тимът воден от Георги Иванов ще се опита да задържи инерцията от последните няколко добри мача, включително успеха над Ботев и равенството с Литекс. Двубоят е от 12.30 часа и можете да го проследите в Gong.bg, да гледате на живо с картина в Play.gong.bg, в ефира на телевизия Диема и да го слушате по Дарик радио.

Ръководството на „моряците“ прави всичко по силите си да предостави възможно най-добрите условия за игра, въпреки че в морската столица не спира да вали и предпоставките за кален терен са налице.

Ето пълния списък на групата на „сините“: Кристиян Наумовски, Пламен Илиев, Борислав Стойчев, Аймен Белаид, Пламен Крумов, Пламен Димов, Антон Огнянов, Мики Орачев, Стефан Велев, Радослав Цонев, Наджиб Амари, Мирослав Иванов, Божидар Краев, Мигел Бедоя, Антонио Аниете, Роман Прохазка, Валери Домовчийски, Луис Педро.

Аут за Черно море са наказаният Сашо Александров и невъзстановеният Марк Клок. Палци за моряците от трибуните ще стискат трайно контузените Даниел Георгиев и Георги Китанов, както и любимецът на феновете Георги Илиев, който се завърна от Китай.

В третата среща от 18-я кръг в събота Локомотив София приема Марек. Мачът е от 14 часа и също можете да го проследите в Gong.bg и по Дарик радио. Двубоят е поверен на рефера Ангел Баялцалиев.

В неделя са срещите Ботев Пловдив – Хасково и Литекс – Славия.