След провала на домашния шампионат преди две години, полският национален отбор е готов за реванш на Европейското първенство в България и Италия. Поляците са се устремили към медалите след деветото място през 2013 г. 

"Дружина полска" е един от най-титулуваните отбори на Стария континент. Засега обаче има само един златен медал от континентален шампионат и той дойде едва наскоро - през 2009 г. в Турция. 

Полша е с цели пет сребърни медала, като те са завоювани през 1975 г. в Югославия, 1977 г. във Финландия, 1979 г. във Франция, 1981 г. в България и 1983 г. в Германия. Бронзовите отличия са две - през 1967 г. от Турция и през 2011 г. от Австрия/Чехия. 

Заради слабото представяне преди две години обаче, сега на поляците им се наложи да минат през квалификации, за да станат един от 16-те отбора на шампионата. Те обаче имаха неочаквани затруднения в групата си със Словения, но все пак я спечелиха, за да са сред финалистите без допълнителни пресявки. 

В своята Група С "дружина полска" е още в компанията на Белгия, Беларус и Словения, с който имаше доста главоболия в квалификациите.