Капитанът на волейболния национален отбор Владо Николов заяви след успеха с 3:2 над Холандия на Европейското първенство, че принудителното напускане на Теодор Салпаров, който се контузи се е отразило на отбора. Николов, който записа 27 точки срещу „лалетата“, добави, че очаква тимът ни да срещне Германия на четвъртфиналите. Родната селекция се класира директно за този етап, след като финишира на първото място в Група А, а Бундестимът ще трябва да се бори за място с Белгия.

„Радвам се, че спечелихме един мач, който бе много труден. Излизането на Теди Салапаров ни се отрази. Имаше 10-минутна пауза, след която не успяхме да продължим с успешния ритъм. Владо също си свърши работата, но след всичко се разсеяхме, иначе вярвах, че имахме сили за едно категорично 3:0. Радвам се, че постигнахме това пред тази невероятна публика“, започна Николов.

„Надявам се, че ще успеем да спечелим решителния мач в сряда. Мисля, че ще играем срещу Германия. Ще видим до къде ще стигнат сметките. Радвам се, че ще имаме още един ден почивка. Спомням си един невероятен обрат срещу Полша на Европейското през 2013-а година, но не искам да правя сравнения. Играхме днес като един отбор, бяхме едно цяло с публиката“, завърши развълнуваният Николов.