Димитър Златанов и Ники Иванов бяха гости на "Ники Кънчев Шоу" и говориха за успехите на националния отбор по волейбол на Европейското първенство в София.

Ники Иванов: "Имаше планираност, и добро стечение на обстоятелствата. Имаше и несполуки, визирам здравословното състояние на състезателите. Предвид това, резултатът е много добър."

"Сегашният отбор на Германия е бронзов медалист от Световното. Да влезеш в тройката там, значи има някаква стойност. Бихме ги, защото се представихме по-добре, и по-малко грешахме," каза още Иванов.

Относно слабостите на този национален тим, той допълни: "Правим много хубави неща, но за отрицателно време всичко се стопява."

"Французите боравят много добре с топката. Затова не се влияят от публика, от съдии. Имат винаги и план А, и план В, и план С в джоба си. Те нямат загуба от началото на сезона," коментира Иванов за битката България-Франция, която предстои на Евроволей 2015. "Техниката е много важна. Когато един посрещач не посрещне добре, аз ако имам техниката, може да изправи нещата, същото важи и за нападателите, ако аз им подам зле."

Оценката за състава на националите: "Владо Николов е топреализатор в нашия отбор. На Алексиев му трябва постоянство. Георги Братоев трябва, вече е на 27-28 години, да се стреми към обраност, да не си пилее вниманието, със съдиите, с коментари. Страшно израстване на Ники Пенчев, той го показва и в Полша, където стана шампион, и е титуляр. Има баланс, опитваме се с флот сервис да правим точки, и след това идват силните сервиси на Владо и Теодор."

"Всеки мач почва от 0:0, имаме шанс, защо не!," завърши Ники Иванов за шансовете на България да стане европейски шампион.

Димитър Златанов: "Всеки се стреми към най-доброто, затова четвъртото място не може да ни задоволява." Златанов разказа за това, как той и тогавашният национален тим са станали втори в света.

"Ако играем както играхме снощи, имаме шансове. Но винаги е 50/50. Франция са много труден, корав отбор. Играят по начин, че не им влияе обстановката. Психически са добре, много добри разпределител, нападатели. Но манталитетът им е точно на петлета - бият се докрай. Много труден противник," каза той за предстоящия полуфинал.

"Владо Николов дава каквото може, Тодор Алексиев е ту така, ту така, трябва да търси постоянство. Георги Братоев ще отиде в Тренто и там ще се научи на концентрация. Виктор Йосифов и Теодор Тодоров показват страхотно чувство за блокада."