Нямам коментар за четвъртфиналния мач. Фактите говорят. Аз съм възхитен от мъжеството на играчите, от волята им за победа и страхотната публика. Това беше много важен фактор.

Това каза президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров, който бе сред специалните гости на тържествената церемония по удостояването на президента на Международната волейболна федерация Ари Граса със званието Доктор Хонорис Кауза на Национална спортна академия.

"Винаги съм оптимист. Много е трудно и срещу Франция отново ще бъде много трудно. Франция е отбор, който няма загуба от доста дълго време и може би сега е дошъл моментът", сподели още Лазаров. 

Късно в четвъртък вечерта България срази Германия с 3:0 в 1/4-финален сблъсък от Евроволей 2015, който се игра пред неописуема атмосфера в препълнената "Арена Армеец". Така "лъвовете" на Пламен Константинов си осигуриха среща на 1/2-финал с шампиона от Световната лига Франция.

"Бъдете сигурни, че всеки един билет е пуснат в продажба. Може би сърбите са по-предвидливи от нас и преди доста години построиха зала за 20 000 зрители. Но да благодарим отново на хората, които имат най-голям принос за построяването на "Арена Армеец".

"Защото ако не беше тази зала, България нямаше да бъде домакин на това Европейско първенство. Така че трябва да се радваме на това, което имаме и да преследваме успехи. Прогнозата ми срещу Франция е само победа, победа за България", добави президентът.

Полуфиналът на Евроволей 2015 България – Франция е в събота от 20:45 часа в "Арена Армеец", а всички билети за двубоя вече са продадени.