Полша постигна втора победа в група С на Европейското първенство по волейбол, което се провежда в България и Италия, и се класира за следващата фаза на турнира. Поляците надиграха тима на Словения с 3:1 гейма и с пълен актив от 6 точки са начело в групата. 

Срещата започна равностойно и резултатът ле изравняван няколко пъти. След последното равенство при 5:5 отборът на Полша реализира три поредни точки и при първото техническо прекъсване водеше с 8:5. Отличната игра в защита и в атака на символичния гост продължи и след прекъсването и при второто техническо прекъсване поляците водеха вече с 6 точки - 16:10. Словенците успяха да стопят пасива си до 2 точки при 16:18, но в крайна сметка Полша успя да вземе безпроблемно гейма с 25:21. 

В началото на втората част поляците поведоха с 2:0, но словенците веднага обърнаха до 3:2. Последваха 5 изравнявания на резултата, а при първото техническо прекъсване Словения водеше с 8:7. След прекъсването поляците реализираха 3 поредни точки, но символичните домакини изравниха при 10:10. След нови 5 равенства при второто техническо прекъсване резултатът бе 16:15 за Словения. До края на втората част резултатът бе изравняван 13 пъти, а Словения успя да изравни геймовете, след като спечели частта с 30:28. 

През третата част се повтори играта от втория гейм. След няколко изравнявания на резултата при първото техническо прекъсване Полша водеше с 8:7. След нови три равенства символичните гости поведоха с 2 точки при 12:10, но Словения изравни при 14 равни. При второто техническо прекъсване аванс от 1 точки - 16:15, имаше тима на символичните домакини. След прекъсването резултатът бе изравняван три пъти, а след 18 равни поляците реализираха 4 поредни точки и поведоха с 22:18. След 24:19 в полза на поляците те допуснаха отборът на Словения да реализира 6 поредни точки и да поведе с 25:24. С отлична игра на мрежата полският тим все пак успя да вземе гейма с 28:26. 

Полша започна отлично четвъртия гейм, набързо поведе с 6:2, а при първото техническо прекъсване резултатът бе 8:3 за символичните гости в срещата. Началният удар на поляците успяваше да затрудни максимално тима на Словения и авансът на Полша се увеличи до 9 точки при 12:3. При второто техническо прекъсване Полша водеше с 16:6. До края на четвъртата част символичните гости нямаха проблеми и спечелиха гейма с 25:13 и съответно мача с 3:1. 

След изиграването на срещите от втория ден в надпреварата Полша има 2 успеха в два мача и 6 точки актив. Словения и Белгия са с по два мача и 3 точки, а тимът на Беларус е последен без спечелена точка в два мача. 

Последните срещи от групата са между Словения и Белгия, които утре играят от 15.00 часа, а Беларус ще играе срещу Полша от 18.00 часа. /БТА