Волейболистът на мъжкия национален отбор Николай Пенчев призна, че днешната победа над Чехия не е дошла никак лесно. Играчите на Пламен Константинов спечелиха с 3-2, което бе и втори успех за тях на Европейското първенство.

„Днес наистина бе тежко, но категорично искам да кажа, че излязохме за убедителна победа. Не сме планували резултата, който се получи днес. Мисля, че по някакъв начин ни повлия и мачът, който изиграха Германия и Холандия. Радостното, че победихме, както за нас, така и за публиката. С две победи сме, утре ни чака нов мач. Надявам се той да е по-лек и отново да излезем победители.”

Попитан относно разликата в представянето на националите в първия сблъсък срещу Германия и в този срещу Чехия, посрещачът заяви:

„Вчера изиграхме страхотен мач. Всичко ни се получи – атака, блокада, сервис. Според мен е много трудно да играеш по абсолютно същия начин – на нивото, което показахме вчера. Още повече, че не можем да сравняваме отборите на Германия и Чехия, просто защото немците се утвърдиха като класен и добър отбор. Излязохме пределно мотивирани – първи мач на европейско и искахме да покажем на публиката, че желаем да постигнем нещо значимо на този турнир. Днес просто не ни се получи така желаната игра”, уточни Пенчев./БТА