В навечерието на Европейското първенство по волейбол министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че страната ни е напълно готова да посрещне едни от най-престижните форуми за годината.

"Напълно сме готови с организацията и с подготовката на Европейското първенство по волейбол, за което искам да благодаря на г-н Данчо Лазаров, на цялата федерация и на всички хора, които не са публично обявени пред вас, но положиха огромни усилия. Двете зали - ДКС във Варна и "Арена Армеец" - София, са в готовност за такъв важен форум, посочи Красен Кралев.

"За нас е изключително важно за пореден път да покажем, че сме домакини на много високо ниво. Нееднократно сме казвали, че голямата ни цел като организатори е да съумеем да получим шанс да организираме световното първенство през 2018 г. заедно с Италия", допълни той.

Министърът подчерта, че държавата ще продължи да помага на волейбола у нас, защото това е най-успешният роден колективен спорт, превърнал се в социален феномен, който изключително много вълнува българската нация. Затова Кралев призова всички почитатели на волейболната игра да подкрепят националите като гледат на живо мачовете в София.

"Искам да призова феновете да напълнят зала "Арена Армеец" през следващите дни, за да може наистина да отвърнем на волейболистите със същата грижа, с която и те се отнасят към нацията, за тяхното старание, мъжественост и отговорност, с която те подхождат към всички срещи до момента", завърши Кралев.