Епична волейболна битка предстои на националния отбор по волейбол тази вечер. От 20.45 часа "Арена Армеец" отново ще бъде "врящ котел", а над 12 хиляди зрители ще се погрижат затова германските волейболисти да се чувстват възможно най-неуютно.

Залогът е голям - място в топ 4 на Европейското първенство, а въпреки всички проблеми и контузии, българските момчета отново ще дадат и невъзможното от себе си в търсене на победата.

След тотална липса на феърплей и симулативна игра срещу Холандия, последвана от победи над Чехия и Белгия, Германия постигна целта си - да играе отново с българския национален отбор по волейбол! Е, мачът е уреден, часът и мястото на срещата са известни, а надеждите са ясни - Бундестимът начело с правещия сметки без кръчмар Витал Хейнен да си тръгне с преклонена глава от "Арена "Армеец". Така, както го направи в първия ден на Евроволей 2015 - победа с 3:0 гейма (25:20, 25:17, 25:20) за България след феноменална игра на нашия отбор.

В последствие България записа нови две победи - 3:2 срещу Чехия и Холандия, за да оглави класирането и да избегне плейофен мач. Немците пък предпочетоха да играят четвъртфинал с "лъвовете" вместо с Полша, заради което загубиха от Холандия и победиха Чехия, за да заемат трето място в групата. На плейоф Германия се изправи срещу Белгия, а победата с 3:0 гейма ги прати на желания от тях четвъртфинал с България.

Истерията по двубоя е голяма, а повече от 48 часа преди началния сигнал всички билети за залата бяха изчерпани. Това доведе и до „черна борса“, на която цената за два билети стигна до 400 лева. За тези, които не намерят място в залата, двубоят ще бъде излъчван и на видео стена пред залата.

В българския отбор до последно под въпрос ще бъде либерото Теодор Салпаров, а старши треньорът Пламен Константинов призна, че не очаква подобен развой на първия мач между двата тима.

„Очаквам различен мач. Едва ли тактически ще може да се излъжем. Познаваме се добре. Едва ли ще е чак толкова тактическо надиграването. Може би ще зависи от това, кой ще изпълни по-добре своята игрова схема. При нас има настроение. Очакваме мача с нетърпение. Има и един друг положителен фактор – българинът мрази повече, отколкото обича. Това мисля, че може и да ни помогне. В някои неща отстъпваме на Германия, но мисля, че може да го компенсираме със страст и емоции.“

При Теди Салпаров е разтежение, което значи, че има риск, макар, че сега не чувства болка. Ще решаваме в последния момент. Но е вероятно Владо да е титулярно либеро, а Теди Салпаров да влиза като резерва във всеки гейм. Ники Николов може да помогне.

Двубоят можете да слушате на живо в ефира на Дарик радио, а в Gong.bg ще следим всичко случващо се преди и по време на големия мач!