Бившият волейболен национал Евгени Иванов, който е натоварен с организационната работа покрай Европейското по волейбол в България, коментира, че наставникът на Германия Витал Хейнен е фен на тоталната война. Както е известно, Германия е евентуален съперник на „трикольорите“ на четвъртфиналите. За място в тази фаза Бундестимът ще се бори с Белгия.

„Преди един час продажбата приключи, а ако има останали билети, то са минимална бройки. Ако има някои останали бройки, наистина хората да побързат. Залата ще бъде пълна. Пред касата на Арена Армеец имаше може би 10 човека, така че ако някой иска билет може би е по-добре да е онлайн“, започна Иванов.

„Мачовете отново ще бъдат по два на ден, само отборите ще са различни. Ще има три нови участници Полша, Словени и Белгия пристигат. Утре Германия играе срещу Белгия, а Словения срещу Холандия. Полша е първи в групата си, така че директно се класира за четвъртфиналите“, поясни Иванов

„По-вероятно е да сме срещу Германия на четвъртфиналите. Това е по-класният тим. Но никога не трябва да се забравя, че волейболът е непредсказуема игра и по-силни отбори могат да загубят. Германия, ако не играе на 100%, както бе срещу Холандия може да се стигне до неприятни изненади. Треньорът на Германия е фен на тоталната война, не е нищо ново за него. Аз го познавам от времето, когато играех във Франция. Той и там на много по-ниско ниво прилагаше същите тактики“.

„При положение че Салпаров се контузи и второто либеро също е контузено, ние може да изберем полеви играч,който да бъде либеро. Такива са правилата на играта. Тогава обаче Хейнен подхвърли на холандците защо да правим така, като имаме второ либеро записано в листа и така стана всичко. Хейнен опита да създаде напрежение. Но той не направи нищо, освен да подскаже на холандците. Той подклади леко огънчето и след това остана да гледа отстрани. Той се опитва да създава напрежение. Първоначално мачът не обещаваше да бъде интересен. Ако не беше станало това с Теди Салпаров, ние щяхме да бием с 3:0. Затова се се разви така мача. Волейболно не предложиха хубав волейбол, но имаше емоция. До края не се знаеше кой ще победи. Емоционално беше интересен мачът. Волейболно сме гледали и по-красиви мачове. Не ми липсва моята роля на терена. Първият ден, мачът с Германия, дори не успях да изгледам целия мач заради организационните ми задачи. Нека всички да подкрепяме българския отбор“, завърши Иванов.