По предложение на Българската федерация по волейбол Академичният съвет на НСА "Васил Левски" взе решение да удостои президента на Международната федерация по волейбол д-р Ари Граса с титлата „Доктор хонорис кауза“.

Мотивите за това решение са изключително сериозния принос и заслуги на д-р Граса за развитието и популяризирането на волейбола по света и в България. Официалната церемония ще се състои на 15 октомври (четвъртък) в София, като ще се проведе от 11.00 часа в зала "Аула Максима" на Национална спортна академия, съобщава официалният сайт на волейболната федерация.

От 2003 г е вицепрезидент на международната волейболна организация, като от 2008 до 2010 г. оглавява комисията по инвестиции на FIVB. Между 2010 и 2012 г. ръководи и комисията по плажен волейбол. Бил е член на Съвета за спортни събития, както и на Комисията за телевизии и медии на ФИВБ.

На 33-я Конгрес на FIVB е избран за Президент на Световната Волейболна Федерация, а от 2013 г. е член на Комисията „Спорт за всички” на Международния Олимпийски Комитет.