Шампионът Левски София победи ЦСКА с 3:0 (29:27, 25:20, 25:23) в първия полуфинал за Суперкупата на България по волейбол за мъже. Така "сините" се класираха за финала и ще защитават трофея, който спечелиха миналата година. По-късно днес е другият полуфинал между бургаските Дея спорт и Нефтохимик, като победителят ще се изправи срещу Левски в спор за Суперкупата. Финалът е утре от 19:30 часа.
 
От трибуните в зала "Левски София" "сините" бяха подкрепяни от треньорите на футболния отбор Станислав Генчев и Живко Миланов. По споразумение между двата клуба не присъстваха фенове на ЦСКА, като близо 1000 души подкрепяха Левски. На трибуните бяха още националният селекционер Джанроренцо Бленджини и президентът на БФВ Любомир Ганев.
 
Вечното дерби беше оспорвано в по-голямата си част, като волейболистите на Левски надделяха във важните моменти и това им донесе 8-ия пореден успех срещу ЦСКА.  Появата на Владимр Гърков на мястото на Юлиус Фиркал също бе важен фактор за победата., както и опитът на Тодор Скримов и Светослав Гоцев. ЦСКА притисна здраво "сините", особено в първата част. Страхиня Бързакович бе моторът и основният точконосец, но си пролича, че Николай Пенчев все още не е във форма. 
 
ПЪРВИ ГЕЙМ
 
Първата точка в мача е за Левски - реализира я Светослав Гоцев. ЦСКА обаче бързо изравни с удар по блокадата. Велислав Антон с агресивен сервис даде аванс на "сините" - 3:2. Привлеченият това лято в Левски - Тодор Скримов вдигна феновете на крака с ефектно забиване за 6:4. Друг волейболист, завърнал се у нас, но с "червената" фланелка - Николай Пенчев реализира първата си точка в мача за 9:10. Срещата вървеше точка за точка и нито един от двата отбора не успя да вземе повече от две точки аванс. При 18:20 наставникът на Левски - Николай Желязков взе прекъсване, за да спре добра серия на съперника. Това даде резултат и Ливан Осория с удар по блокадата намали изоставането. ЦСКА обаче отбеляза следващите две точки и поведе с 22:19. Страхотна тройна блокада в синьо спря Страхиня Бързакович - 21:22. Ас на Тодор Скримов пък доведе до изравняване, а и следващият му сервис затрудни ЦСКА и Левски поведе - 23:22. Александър Попов взе ново прекъсване и след това серията на Скримов бе спряна - 23:23. Първи до геймбол стигнаха "червените", но Владимир Гърков с удар по диагонала остави Левски в гейма - 25:25. След това той с гръмотевичен сервис изведе "сините" напред - 27:26. След размяна на грешки, Николай Пенчев прати топката в аут и това сложи точка на спора в първия гейм - 1:0 за Левски. В него "сините" записаха 5 аса срещу нито един на съперника. 
 
ВТОРИ ГЕЙМ 
 
ЦСКА започна с нов разпределител - Владимир Станков вместо  Любомир Агонцев. Включилият се отлично в края на първия гейм Владимир Гърков остана на игрището за Левски. И този гейм започна точка за точка. Единична блокада на Ливан Осориа спря атака на Тодор Костов и Левски поведе с 4:2 в началото на втората част. Нова мощна атака на Ливан Осориа в центъра - 5:3. Атака на Страхиня Бързакович и ново равенство 7:7. Светослав Гоцев с атака през центъра и ас на Владимир Гърков - 9:7 за Левски. Антов с мощна атака в блокадата и удар на Гърков по правата - 14:11. При 16:12 треньорът на ЦСКА - Александър Попов взе прекъсване. И това не донесе ефект, след като капитанът Гоцев заби през центъра две поредни точки - 18:14. Сервис в мрежата на Николай Пенчев - 20:15. Отлична комбинация Стоил Палев - Венислав Антов - 19:14. Християн Великов намали до 17:20. Стефан Чавдаров атакува технично през центъра за 18:21. Мощна атака на Страхиня Бързакович по правата от зона 4 и ЦСКА намалява - 19:21. Това накара Николай Желязков да вземе прекъсване за Левски. Страхиня Бързакович атакува в аут - 23:19. Същото направи и Николай Пенчев, което помогна на "сините" да затворят гейма доста по-безпроблемно от първия - 25:20. Във втория гейм Левски стабилизира посрещането си, записа и два аса, което бе в основата на успеха.
 
ТРЕТИ ГЕЙМ
 
ЦСКА започна по-добре и поведе - 2:4, но тогава дойдоха минутите на кубинеца Ливан Осория, който с три поредни точки обърна резултата - 6:4. Отново той направи 7:5 с мощен удар по блокадата. Антов по диагонала отбеляза десета точка за Левски - 10:7, а сервис в аут на Християн Великов увеличава аванса на "сините". Антов не греши от зона 2 и 12:9 за Левски. Тодор Скримов, останал на единична блокада срещу Страхиня Бързакович, прави  резултата 13:10. Ас на Бързакович връща интригата - 15:14. Сервис в аут на Гърков и разликата отново е една точка - 16:15. Подобна грешка обаче прави и Стефан Чавдаров - 18:16. Силната игра на Ливан Осориа в този гейм продължава и Левски повежда с 20:18. Успешна блокада на Чавдаров срещу Гърков обаче изравнява резултата и Николай Желязков иска прекъсване. Нова блокада срещу Гърков и ЦСКА поведе за първи път в гейма. Скримов с перфектно изпълнение изравнява - 23:23, а майсторска блокада на Осориа срещу Бързакович извежда "сините" до геймбол - 24:23. Още една блокада на кубинеца носи успех в гейма с 25:23 и в мача с 3:0.
 
ЛЕВСКИ СОФИЯ - ЦСКА 3:0 (29:27, 25:20, 25:23)
 
ЛЕВСКИ: Стоил Палев, Венислав Антов, Тодор Скримов, Юлиус Фиркал, Светослав Гоцев, Ливан Осориа - Дамян Колев-либеро (Владимир Гърков)
Старши треньор: НИКОЛАЙ ЖЕЛЯЗКОВ
 
ЦСКА: Любомир Агонцев, Страхиня Бързакович, Християн Великов, Николай Пенчев, Тодор Костов, Стефан Чавдаров - Мартин Божилов-либеро (Владимир Станков, Александър Симеонов, Стойко Ненчев)
Старши треньор: АЛЕКСАНДЪР ПОПОВ