Ясен е форматът в турнира за Купата на България при жените, който ще се проведе от 1 до 5 май в зала "Христо Ботев" в София. В надпреварата ще участват всички отбори от първенството, като те са разделени в две групи по т.нар. "метод на спиралата" на базата на класирането след края на редовния сезон (1-4-5-8 и 2-3-6-7). Тъй като отборите в НВЛ-жени останаха седем след отказа на Бургас 2007, то в единия поток ще бъдат 3 тима, а в другия четири. 
 
Група А: Марица (Пловдив), Казанлък Волей (Казанлък) и Славия (София)
 
Група Б: Раковски (Димитровград), ЦСКА (София), Левски (София) и ЙЕБ-Шумен 05 (Шумен). 
 
С цел засилване на интрига и интерес към Купата, клубовете ще имат право да картотекират до 4 нови български състезателки, които са играли чуждите първенства през настоящия сезон. На полето обаче ще могат да играят едновременно само до три "чужденки". Крайният срок за картотека е 12:00 ч на 1 май.
 
Форматът на турнира за Купата предвижда мачове всеки срещу всеки в груповата фаза, като за полуфиналите се класират първите два. В тази фаза се играе "на кръст" (първи от група А срещу втори от група Б и първи от група Б срещу втори от група А). Завършилите на трето и четвърто място в двете групи отпадат, а мач за трето място не се предвижда.