Рафаел Надал е един от най-великите спортисти за всички времена. Надал е обичан по целия свят, а освен страхотен спортист, испанецът показва, че е и чудесна личност. В трудните времена за света, Рафа вече на няколко пъти помогна с най-различни дарения в борбата с коронавируса.

Сега, тенисистът говори откровено за своята академия и развитието на неговата фондация, която се стреми да помогне на все повече хора в нужда.

„Много съм доволен от работата, която вършим в академията от началото на карантината. Имаме 70 работници и 85 деца и аз наистина се чувствам горд от нещата, които правим. В постоянен контакт съм с децата и техните треньори в академията, всички правила се спазват стриктно, а не пропускам и да говоря и с родителите. За мен е много важно родителите на тези деца да знаят, че те са в безопасност в академията и са в сигурни ръце", започна "Матадора".

"Ние не можем да спрем работа и диалогът с родителите е от съществено значение, те проявяват разбиране и ни вярват, а това много ме радва. Колкото до моята фондация, точно сега е времето, в което трябва да покажем, че работим. Помагаме на много семейства всеки ден и им доставяме всичко необходимо. Хората имат нужда от храна и най-различни продукти, правим всичко, което можем, за да бъдем хора и да помогнем на всеки, който се нуждае от помощ. Също така, на децата се изпращат редовно училищни материали, с които ученето да става по-лесно, знаете, че в този момент децата не могат да посещават училище, и се стараем да бъдем полезни и в това отношение“, коментира Надал.

Автор: Делян Калинков