Първата ракета в мъжкия тенис Новак Джокович (Сърбия) се класира на полуфинал на турнира в Доха (Катар), след като отстрани в три сета грузинеца Николоз Басилашвили с 4:6, 6:3, 6:4.
Утре сърбинът ще се бори за място на финала с Роберто Баутиста-Агут (Испания), който отстрани швейцареца Стан Вавринка с 6:4, 6:4.

Днешната среща на Джокович срещу 21-ия в света до голяма степен приличаше на вчерашната му битка с унгареца Мартон Фучович. Както и Фучович, грузинецът също започна мача по-добре и спечели първия сет, а за Джокович остана да направи обрат и да вземе победата.

В първия сет Басилашвили използва две възможности за пробив и поведе с 4:1. Сърбинът върна един, но не беше достатъчно за нещо повече от 4:6 на старта.

Джокович се пробуди на време и един пробив осигури ранен аванс за 2:0, а накрая и завърши без изненади с 6:3. В третия сет Ноле пак тръгна трудно и след като взе подаване на грузинеца, върна жеста на нула! Джокович сложи контрол върху мача с 3:2, след което взе и частта с 6:4./БТА