Най-добрият испански тенисист Рафаел Надал говори за контузията си при представянето на документалния филм за него. Известно е, че той се отказа от участие във всички турнири до края сезона заради болки в левия крак.

"Все още имам болки. В началото на годината нямах планове да куцам. Но съм свикнал да живея с болката", откровен бе Рафа. Левият крак му създава периодични проблеми от 2005 година насам, но сега бе принуден да спре, за да се подложи на пълно възстановяване.

Рафа Надал не пропусна да говори и за 17-годишния тенисист Даниел Ринкон от неговата академия, който спечели Откритото първенство на САЩ при младежите. "Да виждам успехите на момчета като Дани е страхотен повод за щастие. Това е голям личен успех за него, тъй като работи много, но също така и за екипа му", смята тенисистът.

"Намирам се в труден момент в личния и професионалния си живот. Знам, че трябва да премина през процес, който е труден и болезнен, но трябва да го преодолея, за да се върна в оптимална форма и да се боря за това, което искам. Решен съм да го направя", обеща Надал.

"Според нашия план трябваше да играя на "Уимбълдън", на Олимпийските игри и на Откритото първенство в САЩ. Но също така според тях не трябваше и да куцам по това време. Научил съм, че трябва да се адаптирам към действителността и да я приемам живота такъв, какъвто се случва. Имах големи успехи на корта, имах и много контузии, но винаги намирах начина да продължа напред. Но си давам сметка, че възрастта ми напредва и нещата не могат да бъдат такива, както преди време", завърши Рафа Надал.