Рафаел Надал сподели пред Tennis 365, че преминаването от твърди кортове към клей е бил един от основните фактори да откаже да защитава титлата си на US Open. Испанецът заяви, че подобен ход е щял да бъде опасен за тялото и бъдещето му.

Матадора сподели, че освен високият брой заразени с Covid-19 в Ню Йорк това, което го е притеснявало най-много, е резкият преход между настилките. US Open приключва на 13 септември, а само две седмици по-късно е Мастърс турнира в Рим, като веднага след него започва любимият на испанеца Ролан Гарос.

„Ситуацията с коронавируса бе главното ми притеснение. Положението не изглежда под контрол, така че след като се консултирах с щаба си решихме, че ще е най-добре да не участвам на US Open“, сподели Надал.

„Другото нещо, което доста ме тревожеше, беше графикът на Тура. Преходът от твърди кортове към клей без почти никаква подготовка щеше да е много опасен за тялото и бъдещето ми“, каза още 12-кратният шампион на Ролан Гарос.

„Третият важен фактор беше емоционалната ми нагласа. В настоящата ситуация просто не се чувствах в подходящото състояние на духа, за да играя в Ню Йорк. За да мога да играя добре, трябва да съм напълно спокоен и концентриран, а това нямаше да бъде възможно на US Open“, каза носителят на 4 титли от „Флашинг Медоус“.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.