Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, стана член на Съвета на играчите към Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР), съобщи пресслужбата на организацията.

“Невероятно е, че влизам в Съвета на играчите. Канен съм и друг път, но тогава не съм чувствал, че е правилният момент. Сега съм в позиция, в която имам опит зад гърба си, а имам и опит със самите тенисисти. Нямам търпение“, сподели Димитров.

В новата си роля той ще прави компания на треньора си Дани Валвелду, който за пръв път беше в тази позиция още през 2018 г. - отново от квотата на треньорите.

В съвета влязоха още руснакът Андрей Рубльов, испанците Педро Мартинес и Бернабе Сапата-Мирайес, нидерландецът Уесли Колхоф, финландецът Хари Хелиоваара, аржентинецът Педро Качин, австралиецът Мат Ебдън, както и венецуелците Даниел Валверду и Николас Перейра.

Съветът на играчите към АТР се събира няколко пъти в годината и дава препоръки на ръководството и съвета на директорите на организацията. Първото заседание на организацията за 2023 година се проведе в Мелбърн на 12 януари.