Новак Джокович, четирикратен шампион на турнира по тенис в Дубай, стартира в тренировъчно темпо и победа с 6:1, 6:2 срещу Малек Джазири. Сърбинът, който не е играл в тази надпревара от 2016-а насам, също така продължи победната си серия през 2020-а година до 14:0.

Джокович изпрати 22 печеливши удара в полето на тунизийския си съперник и го сломи след точно час игра.

"Това е много добър начин да започнеш даден турнир. Както казах и на пресконференцията преди началото му, липсваше ми да играя в Дубай. Тук ми харесва, харесвам и вечерните сесии. Днес всичко ми се получи, но имам и какво да подобрявам. Няма как обаче да не съм доволен", каза той.

32-годишният сърбин е с баланс 37:6 на турнира в Дубай и спечели титлите през 2009-а, 2010-а, 2011-а и 2013-а. Той е също така и 2-0 в кариерата си срещу Джазири, който победи отново с 6:1, 6:2 на същия турнир през 2016-а.

Следващият съперник на Джокович е полуфиналистът от 2014-а година Филип Колшрайбер, срещу когото ще играе за място на четвъртфиналите. Германецът направи обрат срещу египетския уайлдкард Мохамед Сафуат и го победи с 4:6, 6:4, 6:0. Той е с баланс 2-11 срещу Джокович и 1-3 за 2019-а година, след като успя да победи изненадващо сръбския тенисист на БНП Париба Оупън.

"Надви ме с чиста победа в Индиън Уелс миналата година и съм напълно наясно на какво е способен той. Свикнал е да играе с топ тенисисти на най-високо ниво и има много опит, а освен това е и със страхотна физика. Той винаги играе на високо ниво и със сигурност няма да го подценя. Ще бъда подоготвен, а и сами виждате, че имам самочувствие", добави Джокович.

Карен Хачанов тръгна доста по-трудно в Дубай, след като спечели със 7:6(2) първия сет срещу Михаил Кукушкин, но след това мина леко през втория и го затвори с 6:1. След като изоставаше с пробив на два пъти в първата част, 23-годишният тенисист загуби само една точка на първи сервис във втория сет (10/11) и завърши мача за 90 минути. Така Хачанов вече е с баланс 8-5 през сезона.

Следващият съперник на Хачанов ще бъде срещу уайлдкарда Пражнеш Гунесваран или квалификанта Денис Новак.