Световният №1 Новак Джокович заяви, че вече не е на този етап от живота си, в който да се концентрира единствено върху тениса. Сръбският тенисист говори и за предстоящите финали на ATP в Лондон. Джокович, който ще атакува шестия си трофей в турнира, е в група „Токио 1970“, където са още Даниил Медведев, Александър Зверев и Диего Шварцман.

„За мен вече е невъзможно да се концентрирам единствено върху тениса. Вече не съм на този етап в живота си. Около мен се случват неща, които не мога да игнорирам и да мисля за спечелването на някакъв трофей или подобряването на рекорд без да мисля и за семейството, децата ми и други неща“ каза Джокович пред Tennisworld USA.

Световният №1 заяви, че няма проблем в това да съчетава различните си начинания. „Напълно ме устройва да балансирам между тези неща. Играя тенис от 4-годишна възраст, т.е. всеки ден от живота ми през последните почти 30 години. Мисля, че до голяма степен съм достигнал съвършенство в играта си. За мен е лесно да подобрявам тениса си, но все още се уча как да бъда съпруг и баща. Все още съм „млад играч“ в това отношение“ сподели още сърбинът.

Джокович коментира и предстоящите финали на ATP. „Когато тегля чертата и видя, че ще завърша годината като №1, спечелих четири турнира и бях непобеден доста дълго време, няма как да не съм доволен. Но това не означава, че не искам още. Да си имал успехи в миналото може да е както мотивация, така и бреме, тъй като повишаваш изиксванията към самия себе си“ добави още той.

„Имал съм много успехи в Лондон и се чувствам добре, но титлата е далеч. Не мисля, че възрастта ми е проблем за мен. Може би ще имам още 2-3 години, в които да се боря за титли от Големия шлем. Трябва да мисля сратегически и да съставя внимателно турнирния си график за следващия сезон, за да реша кои турнири да ми бъдат приоритет и къде бих могъл да достигна върховата си форма“, заяви Джокович.

„Но докато съм здрав, мотивиран и семейството ми ме подкрепя, ще продължа да играя. За мен това не е задължание или финансова необходимост. Просто се наслаждавам на тениса и ми харесва да играя на най-високо ниво. Докато се чувствам по този начин, ще бъда на корта. Все още не искам да си слагам срок на годност“, добави още той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.