Световният №1 Новак Джокович ще играе само на два турнира до края на сезона - този от категория ATP 500 във Виена и на Финалите на ATP в Лондон. Новината съобщи самият той в четвъртък, докато бе на почивка в Босна и Херцеговина, където посети всеизвестните пирамиди.

"До края на годината ще играя в още два турнира - във Виена и Лондон. Не съм бил във Виена от 15 години. Този турнир не бе в оригиналния ми план, но нямам търпение за него. Това е странен сезон и се надявам да го завърша на първо място. Това е целта ми и работя върху нея. Играх много в последните два месеца и половина и не можех да изляза навън заради рестрикциите и правилата на турнирите с карантината. Това до голяма степен ме изтощи. Тук се възстанових", сподели той от босненския град Високо.

Ако сърбинът спечели състезанието в австрийската столица, ще си гарантира завършване на годината под №1 в световната ранглиста, каквото и да стори Рафаел Надал до края на кампанията. Все още не е ясно дали и шампионът от "Ролан Гарос" ще се включи във Виена или ще удължи почивката си поне до Мастърса в Париж.