Анхел Гарсия Мунис, официалният биограф на Рафаел Надал, смята, че испанецът наближава края на своята славна кариера. Според него 19-кратният шампион от Големия шлем ще се оттегли от спорта след най-много четири години.

„Краят е близо. Надал ще приключи след две, три или четири години. Съмнявам се, че ще играе по-дълго“ сподели Мунис пред радио COPE.

Мунис изтъкна също и огромната роля на чичото на Рафаел, Тони, която той е изиграл във формирането на Матадора както като играч, така и като личност.

„Тони бе човекът, който възпита Рафаел да бъде такъв, какъвто е в момента. Спомням си един мач, в който Рафа игра цял гейм със счупена ракета, защото беше научен никога да не се оплаква“ разказва Мунис.

„При тях дисциплината бе издигната в култ. Тони караше Рафа да събира топките след тренировка, за да не се възгордява. Ако Рафаел си забравеше бутилката с вода някъде, Тони отказваше да му купи друга, за да се научи никога да не я забравя повече“ споделя още биографът на Рафаел Надал.

В момента рекордьорът по титли от Ролан Гарос се подготвя за сезона на клей, като Надал е заявил участие на Мастърс турнира в Мадрид, който според плановете трябва да се проведе от 14 до 20 септември.