Все повече се разплита възелът и в женската схема на US Open. Последните две полуфиналистки в турнира станаха ясни след битките през изминалата нощ в Ню Йорк. Това са приятната изненада Наоми Осака и миналогодишната финалистка Мадисън Кийс. 

И двете постигнаха успехите си в по два сета, но далеч по-убедителна беше японката. Тя се изправи срещу непоставената Леся Цуренко и я отвя с разгромното 6:1, 6:1. Мачът между двете приключи за по-малко от час, а в нито един момент от него украинката не беше дори равностойна на съперничката си. 

Далеч по-интересно беше в четвъртфинала от вечерната сесия в Голямата ябълка. В него Мадисън Кийс надделя с 6:4, 6:3 над Карла Суарес-Наваро и продължава да мечтае за титлата на US Open, която ѝ се изплъзна миналата година на финала срещу Слоун Стивънс. 

В първия сет двете печелеха сервис-геймовете си, като пропиляха доста шансове да стигнат до важен пробив. Такъв обаче дойде в последния десети гейм на частта, който беше маратонски и в крайна сметка в него Кийс реализира втория си сетбол на подаването на съперничката и поведе с 1:0 след 6:4. 

Втората част беше решена по подобен начин - само от един пробив, но пак предложи много емоции на феновете. Двете нямаха дори брейкбол до шестия гейм, в който два такива се появиха пред американката и тя реализира втория, за да дръпне с 4:2. 

Драмата беше пълна, когато Кийс трябваше да затвори мача на свой сервис. Тогава тя първо пропиля един мачбол, а после ѝ се наложи да спасява възможност за пробив пред Карлос-Наваро, която беше мобилизирала цялата си енергия в търсене на обрата. 

В крайна сметка се стигна до втори мачбол за Мадисън Кийс и този път тя го реализира, за да стигне до победата. Така на полуфинала ще срещне лятащата по кортовете в Ню Йорк тъмнокожа японка Наоми Осака. Другият полуфинал противопоставя голямата фаворитка Серина Уилямс на Анастасия Севастова. Интересното е, че и четирите полуфиналистки не са в Топ 10 на света.