Точно преди 12 месеца Серина Уилямс беше в болницата, тъкмо родила своята дъщеря Алексис на 1 септември. Е, сега Серина е на поредния си полуфинал в Големия шлем.

В двубой от четвъртфиналите на US Open 23-кратната шампионка от Големия шлем мина без проблеми през осмата поставена Каролина Плишкова с 6:4, 6:3.

Така Уилямс си осигури мач с Анастасия Севастова, която по-рано през деня победи Слоун Стивънс.

За последно Серина и Плишкова бяха играли помежду си на същия корт преди 2 години, когато чехкинята хвърли сензацията, за да стигне до единствения си до момента финал в Големия шлем.

Американката обаче ѝ показа, че този път подобно развитие не е възможно. Началото обаче бе доста трудно за нея. Серина допусна пробив за 1:2, а след това отрази три брейкбола за 4:1 в полза на съперничката. След като успя да задържи подаването си, настъпи часът на Уилямс. От 2:4 в първия сет тя спечели 8 последователни гейма до 4:0 във втория.

Все пак краят не дойде толкова лесно. Плишкова върна единия пробив, а след това при 4:2 имаше четири шанса да върне и втория. Уилямс обаче издържа, поведе с 5:2, а след това с перфектен сервис гейм на 0 сложи край на двубоя.

За американката това ще бъде 12-и полуфинал в Мю Йорк. Тя започна турнира под №26 в света, но при титла може да се изкачи до №11.