Изненадващата финалистка на US Open миналата година Мадисън Кийс продължава да таи надежди, че този път ще спечели надпреварата в Ню Йорк. Това стана след победата ѝ над Доминика Цибулкова на 1/8-финалите в турнира. 

При това успехът ѝ беше повече от категоричен. Американката надделя с 6:1, 6:3 за малко повече от час игра и запази надеждата жива. В следващия кръг тя чака победителката от мача между Мария Шарапова и Карла Суарес-Наваро. 

В първия сет тя започна с пробив за 2:0, но срещна огромни трудности да го затвърди. След пет спасени брейкбола все пак го стори и пречупи съперничката си в тази част. Последва и нов пробив за 5:1, а след това и затваряне на сета при 6:1 и Кийс влезе уверено в мача. 

Американката започна по подобен начин и втората част, като проби още в първия гейм. Но Цибулкова се върна, след като направи 2:2, а впоследствие доведе нещата и до 3:3. Последва обаче безкомпромисна серия от три гейма за Кийс и след 6:3 тя затвори и мача на своята сметка. 

Напред продължава и приятната изненада Наоми Осака. Тъмнокожата японка надделя над представителката на Беларус Арина Сабаленка в истински трилър, продължил близо два часа. Тя взе успеха с 6:3, 2:6, 6:4 и също е на 1/4-финал. 

Тя имаше нужда от четири мачбола, за да затвори мача, но го стори все пак и е сред осемте най-добри. Нейна съперничка там ще е непоставена тенисистка, като ще е победителката измежду Леся Цуренко и Маркета Вондрушова.