Американката Мадисън Кийс, която през миналата година достигна до финала на Откритото първенство на САЩ по тенис, продължава с опита си да повтори постижението си, след като победис 4:6, 6:1, 6:2 сръбкинята Александра Крунич в мач от третия кръг на надпреварата.

Кийс имаше затруднения само на старта на мача, в който отстъпи в първия сет, но след това бе на висота и взе 12 от следващите 15 гейма, с което си осигури и място на осминафиналите.

В следващия кръг Кийс ще играе със словачката Доминика Цибулкова, която победи в три сета бившата водачка в световната ранглиста и шампионка от "Уимбълдън" Анжелик Кебер. Цибулкова се наложи с 3:6, 6:3, 6:3, като трябваше да направи пълен обрат, след като се оказа изоставаща в резултата в края на първия сет.

Турнирът приключи и за друга от фаворитките - французойката Каролин Гарсия. Шестата в световната ранглиста загуби със 7:5, 4:6, 6:7(4) от испанката Карла Суарес Наваро.

Двете тенисистки направиха много равностоен двубой, в който непредизвиканите грешки почти липсваха. 19-годишната Маркета Вондрусова от Чехия също се класира за осминафиналите след победа със 7:6(4), 2:6, 7:6(1) над холандката Кики Бертенс, а на крачка от четвъртфиналите е и украинката Леся Цуренко, която победи с 6:4, 6:0 Катерина Шинякова (Чехия)./БТА