Българският тенисист Григор Димитров сподели, че е готов на 90% физически да издържи и трябва да пази енергията си на подобен турнир като Ролан Гарос.

БГНЕС
13 снимки

„Преди турнира тренирах много в зала. Сега е малко трудно, защото тренирам на половин корт и трябва да го делим с останалите играчи. Днес беше един от тези мачове, в които трябваше да покажеш характер. По време на мача взех ракета с различна тежест на наплитане. Мисля, че се приближавам. Лятото не бе най-лесното за мен. Все още се възстановявам. Искам да прекарам много врем на корта. На US Open исках да видя къде е тялото му и какво трябва да подобря. Бях много развълнуван Не исках сега да играя на червено, но трябва да сме благодарни, че имаме възможност да сме на корта. Сега сме лимитирани от страна на навиците, които имаме, но трябва да се справяме“, заяви Димитров пред Евроспорт.

„Мисля, че около 90% съм физически добре. Има още неща да покажа, но трябва много по-добре да си пазиш енергията в турнир като този. Тези дни са много интересни за мен, защото научавам много неща за себе си и настилката, на която играем“, добави още той.