"Благодаря ви за тази специална атмосфера. Много съм щастлив, че мога да споделя този специален момент в кариерата ми с вас. Радвам се, че спечелих 23-та си титла от Големия шлем точно тук", заяви новият шампион на Ролан Гарос Новак Джокович, след като победи Каспер Рууд от Норвегия във финала на турнира.

Сърбинът надви своя опонент в три сета, за да спечели рекордна 23-та титла от Големия шлем. "Ти си един от най-добрите хора в Тура, всички те уважават и те харесват и има защо. Съжалявам за днешния резултат, но ти имаше страхотни две години тук, ти се представяш страхотно в последните две години, записа няколко финала в последните 5-6 Шлема, желая ти успех срещу всеки, освен срещу мен", обърна се Джокович към Рууд на церемонията по награждаването.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

"За мен е чест, че Яник Ноа е тук 40 години, след като спечели титлата си тук. Бях много малък, когато ти се отказа от тениса, но след това гледах видеа с теб и за мен беше вдъхновение каква енергия носиш на корта", допълни Джокович, след като получи Купата на мускетарите от легендарния Ноа.

"Нов ден, нов рекорд за теб, отново пренаписваш историята на тениса. Трудно е да се опише колко си добър и какво вдъхновение си за много хора по света, поздравления за теб и екипа ти. Радвам се, че съм първият, който може да те поздрави за успеха", каза финалистът Каспер Рууд.