Новак Джокович продължава напред в четвъртфиналите на Ролан Гарос, достигайки на тази фаза след отказване на Лоренцо Музети при 2:2 сета и 4:0 за №1 в света в петия. Младият италианец поведе с 2:0 след два тайбрека, но сърбинът набързо изравни след 6:1 и 6:0, след което Музети поиска медицинска помощ. След подновяването на двубоя Джокович поведе с 4:0, след което италианецът се отказа. В следващата фаза сръбският тенисист ще се изпрви срещу друг италианец – Матео Беретини.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

В първият сет Новак Джокович успя да пробие италианеца още в началото, но Лоренцо Музети съумя бързо да заличи пасива си и до края на частта двамата печелеха подаванията си. В тайбрека младокът показа здрави нерви и успя да спечели първия сет.

Във втората част действията на корта бяха огледални и Музети успя да осъществи пробив, но Джокович набързо го заличи. Отново се стигна до тайбрек, в който италианецът бе пълен господар и спечели със 7:2, за да поведе с 2:0.

Но №1 в света показа защо се намира на това място в ранглистата и в третия сет мина под абсолютната му диктовка. Джокович успя да поведе с 3:0 на старта, а в крайна сметка затвори частта с 6:1

В четвъртият сет сърбинът разби младия си опонент, след като не му даде шанс в нито един гейм и изравни резултата след 6:0.

На почивката между сетовете Музети поиска медицинска помощ, след като получи травма в областта на слабините. Действията на корта се подновиха след кратка почика и Джокович поведе набързо с 4:0, след което младият италианец не успя да продължи и се отказа.