Тъжен край на Уимбълдън за един от фаворитите за трофея. Новак Джокович беше принуден да прекрати участието си в Лондон на четвъртфиналите, след като травмата в дясната ръка не му позволи да доиграе двубоя си срещу Томаш Бердих. 

Шампионът Мъри е аут от Уимбълдън, Куери е на полуфинал

Сърбинът имаше този проблем още по време на двубоя с Адриан Манарино в предишния кръг. Тогава той не му повлия да вземе победата в три сета. Сега обаче срещу чеха беше прекалено трудно да играе с травма и в самото начало на втория сет реши да напусне корта. 

Джокович се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън

Иначе преди Джокера да напусне битката, тя беше доста зрелищна и си заслужаваше вниманието. Двамата залагаха на много силна игра при собствените си подавания, като в целия първи гейм не просто нямаше пробиви, а и нямаше дори възможност за такива. 

Ветеран намери място на четвъртфинал на Уимбълдън

В тайбрека обаче проблемите в рамото започнаха да се обаждат все по-сериозно за Ноле. Той не можа да се пребори с болката и това доведе до огромното предимство на Бердих в дългия гейм. И логично чехът го взе с повече от категоричното 7:2, за да поведе с 1:0 сета. 

Ноле не се спъна в сериозен подводен камък на Уимбълдън

Медицинската намеса не помогна на Джокович и в началото на втория сет, особено след като допусна и ранния пробив, той реши да сложи край на мъката си на корта и прекрати двубоя. Така Бердих записа третата си победа от 28 мача срещу този съперник и отново е на полуфинал на Уимбълдън. 

Чилич най-сетне стигна полуфинал на Уимбълдън

Отказването на Ноле на този етап от надпреварата означава, че Анди Мъри ще остане номер едно в света и след края на Уимбълдън. Единствената заплаха за шотландеца беше именно Джокера, но за да се стигне до рокада на върха на ранглистата, трябваше сърбинът да спечели титлата.