Чешкият ветеран Томаш Бердих отново е на четвъртфинал на Уимбълдън. 31-годишният тенисист се справи с Доминик Тийм в епична петсетова битка и за пореден път е сред осемте най-добри на любимия си турнир от Големия шлем. 

Бердих надделя с 6:3, 6:7, 6:3, 3:6, 6:3 след почти три часа битка на корта. В следващия етап чехът ще се изправи срещу бившия номер едно в света Новак Джокович, който има задача да се справи с французина Адриен Манарино. 

Първият сет на този мач предложи сериозно предимство за сервиращите, които лесно взимаха подаванията си. Тийм имаше затруднения със сервиса си в шестия гейм, когато даде три брейкбола на съперника си, той реализира втория и дръпна с 4:2. Този аванс му се оказа достатъчен и за да спечели в крайна сметка първия сет след 6:3. 

Анди Мъри не се затрудни особено срещу французин

Втората част не предложи пробиви, въпреки че и двамата на моменти имаха затруднения с удържане на подаването си, но се справиха. В крайна сметка всичко се реши в тайбрек. В него Тийм беше безпощаден и след като дръпна с 5:0, в крайна сметка затвори частта при 7:1 и изравни за 1:1. 

Третият сет обаче започна страхотно за Бердих. Той проби първото подаване на съперника си и поведе с 2:0. Въпреки че пропиля три сетбола при сервис на опонента си, в крайна сметка си взе последното подаване и след 6:3 поведе с 2:1 сета. А тази битка беше далеч от приключила. 

В четвъртия сет двамата блъскаха здраво топката от сервис и единствено в осмия гейм дойдоха възможностите за пробив. Тийм реализира още първата и дръпна с пробив. След това имаше доста трудности в последното си подаване за сета, но в крайна сметка го взе и след 6:3 изравни за 2:2. 

Решителният пети сет предложи пробив в полза на Бердих за 2:0 и до края той устиска тази преднина със страхотни сервиси, което в крайна сметка му донесе и победата в сета и мача. Така чехът чака Новак Джокович във финалната осмица на надпреварата.